csík csík
nyíl

Legrosszabb filmcímek ever

2010/12/30, 23:55


Itt az év vége, ilyenkor illik valami vicces | összefoglaló | értékelő cikket rittyenteni, egy olyan oldalra meg főként, mint a kiábrándítók.hu :P
Rendhagyó módon, a mostaninak semmi köze nem lesz sem a focihoz, sem a csapathoz, de még a sporthoz sem! No nem kell megijedni, mindezek ellenére mégis érdekes lesz, sőt! Minden kétséget kizárólag az év legjobb cikkét fogod nemsokára olvasni! (Na jó, lehet egy kicsit túloztam)

Szóval a mostani témánk filmes lesz. Pontosabban filmcímes. Minden idők legrosszabb filmcímeivel kívánunk búcsút inteni az óévnek. (Természetesen a lista nem teljes és abszolúte szubjektív a szó legszorosabb értelmében!)


Kezdjük a hangutánzó szavas címekkel.

Eegah (1962)

Igazából ez nem tartozik ebbe a kategóriába, de sokáig azt hittem. A plakátra tekintve az jut eszébe az embernek első körben, hogy a nagy ősember az "EEGAH" felkiáltással sújt le a lábainál heverő hölgyeményre. Az imdb -n a cast részleget olvasva viszont jön a felismerés: a cím, a főszereplő barbár becses neve. Azonban ez sem menti meg, hogy felkerüljön a listánkra.
A trailerből kiderül, hogy egy King Kong klónról van szó, amúgy zseniális alkotás lehet, mutatja ezt az a tény is, hogy az imdb -n jelenleg az 54. legrosszabb film.

Eegah linkek: imdb, kto

Phffft (1954)

Nem találjátok ki, minek a hangja ez! Amikor egy híres házaspár elválik. Nem vicc!! A trailerben is benne van... Amúgy a film nem olyan gáz, de a cím kritikán aluli. Főleg a magyarázat... Amúgy a magyar forgalmazó okosan "A válás" -ra fordította - inkább keresztelte - a címet.

Phfft linkek: imdb, port.hu, kto

Sssssss (1973)

Tegye fel a kezét, aki már látta a filmet. Pedig kötelező darab! A trailer szerint ugyanis ez a legszokatlanabb horror film, amit valaha készítettek! Kössétek fel a gatyátokat! Amúgy a pókember ötletét is biztos innen csórták, itt kígyóemberről beszélhetünk. Persze a címből nem sok derül ki, az mindenféle fantáziát nélkülöz. Talán ha kicsit több lett volna benne az 's'...

Sssssss linkek: imdb, port.hu, kto

Ha már kígyóknál tartunk folytassuk is velük:

Snakes on a Plane (2006)

Ne haragudjanak meg a fanok, de muszáj volt ezt is bele tegyem a felsorolásba. Hogy miért? Már csak azért is mert eszembe jutott ez az indexes cikk, s vele együtt a film címe után szabadon elvtől vezérelt fiktív filmcímek, úgymint: Tevék a tengeralattjárón, Piranhák a mozgólépcsőn, Csiga az űrsiklón. Szerintem zseniálisak, ezért itt a helye ennek is! Ajánlom ezt a galériát!

Snakes on a Plane linkek: imdb, port.hu, kto

Evezzünk más vizekre, továbbra is horroroknál maradva, csodálatos, mindent leíró címekre bukkanhatunk:

Killer Klowns from Outer Space (1988)

Remek. Az még ok, hogy gyilkolólények jönnek az űrből, de hogy bohócok??!! A film besorolása a címnek megfelelő: Horror (ugye me' killer), Sci-Fi (me' hát áter szpész) és Comedy (még jó hogy hisz bohócok!). A trailer azonban meggyőzött, kötelező darab.

Killer Klowns from Outer Space linkek: imdb, port.hu, kto

Attack of the Killer Tomatoes (1978)

Ha már vannak gyilkos bohócok, mér ne lehetnének gyilkos paradicsomok is nem így van? Igaz nem az űrből jönnek, de legalább visszatérnek. Amúgy látnok képességekkel megáldott film, ki tudja hova fog fajulni a sok génmanipuláció.
A trailer alapján lehetne a címet tovább bővíteni ilyen formán: Attack of the Killer Tomatoes and Lot of Screaming. Annyi sikítozás van benne, hogy győzze az ember végighallgatni. Pedig csak paradicsomokról van szó! A trailer szerint: Perfect eating machines -ről van szó, s érdekes fordulatokban bővelkedik.
(Ezt a címet köszönöm Balázsnak!)

Attack of the Killer Tomatoes linkek: imdb, kto

Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966)

Hozzuk össze a vadnyugatot Frankenstein -el. Csodás ötlet. A western horror műfajú film úgyis elég ritkaságszámba megy. Nálunk is lehetne valami hasonló filmet, pl Rózsa Sándor és a Drakula unokahúgának találkozása. Tuti kasszarobbantó siker. Amúgy 8 nap alatt forgatták, nem szórakoztak a fiúk.

Jesse James Meets Frankenstein's Daughter linkek: imdb

Az előzőt is űbereli a következő:

The Ghost in the Invisible Bikini (1966)

Horrorba ugye mindig kellenek a jó nők, nos itt a címbe is megkapjuk a magunkét: láthatatlan bikinik! Itt is érdekes kombinációt találunk műfajra nézve: horror, vígjáték, és most tessék kapaszkodni: musical! Nem semmi mix.
A trailer is nagyon adja, igazi átmenet nélkül csapunk át a buliból az állatkertbe - hogy, hogyan kerül oda az a gorilla, meg a másik szörny, lövésem sincs... Érdemes megnézni, igaz, egy árva láthatatlan bikinit sem látunk. Jaaa persze, hisz láthatatlanok!

The Ghost in the Invisible Bikini linkek: imdb, kto

Lehet ezt még tovább fokozni?? Hogyne!

The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? (1964)

Mi a fene?? Sok kérdést vet fel a cím. Incredibly, strange több jelzőt már nem is zsúfolhattak volna bele, de mi az a Mixed-Up??? A cím persze nem elég bőbeszédű ezért a végére kell pár írásjel is... A trailer büszkén hirdeti, hogy ez az első szörnyes musical. Nagyon örülünk neki... (Azt azonban továbbra sem tudom, hogy kik azok a különleges lények, akik inkább "kevert" zombik lesznek...)

The Incredibly.... linkek: imdb, kto

Folytassuk az evezést, de még mindig horror (úgy látszik ez a műfaj az idétlen címek kimeríthetetlen forrása), s jöjjön egy kis Mixed-Up.

Frankenfish (2004)

Na kössz... Megint Franki... Hogy mitől lett ez a szerencsétlen hal Frankeinstein rokona azt nem tudom, mindenesetre szép példány. Persze lehet, hogy semmi köze az előbb említett személyhez, magyarul amúgy "Kígyófej" a címe. No ez is megérne egy misét... (Mint valami indián törzsfőnök neve)

Frankenfish linkek: imdb, port.hu, kto

Dinocroc (2004)

Zseniális. A T-Rex és társai el is bújhatnak. Igazi Mixed-Up név. A trailer sem ragadtatja el magát, a dinocroc első feltűnése a színen zseniális, rohadt gyorsan úszik annyi szent!
A port.hu szerint ez egy katasztrófafilm. Katasztrófa az biztos... A magyar forgalmazó sem vitte túlzásba, a jobb érthetőség kedvéért kicserélte a 'c' betűket 'k' -ra, így lett: Dinokrok. Köszönjük szépen!

Dinocroc linkek: imdb, port.hu

Kicsit ez kicsit az előző, Mixed-Up, de mindent leíró:

Mega Shark vs Giant Octopus (2009)

Ok, persze, nyilván. A cím után biztos nem okoz csalódást a film. Sőt! Óriási élménnyel gazdagodhatunk! Az még ok, hogy a gigantikus polip, meg az óriási cápa mindenféle tengeralattjárókat, hajókat eszik, meg minden, de ami a trailerben 0:41 -nél jön, az csodás, de nem ez a film legjobb pillanata, hanem az ami a trailer legvégén van! Én ledőltem a székről annyira nevettem rajta, zseniális :-) (A filmtörténelem legjobb jelenetét itt nézhetitek meg a YouTube -on)

Mega Shark vs Giant Octopus linkek: imdb, kto (itt a plot nagyon jó: "Kalifornia tengerpartjait két prehisztorikus lény terrorizálja, ahogy egymás ellen küzdenek a tenger uralma fölött." :D)

Az utolsó előtti agymenés:

The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Emberi százlábú?? Ja emlékszem, tanultuk bioszból... Figyelem ez még csak az első sorozat, 2011 -ben jön a full! Trailert nem merek berakni, iszonyat brutális, csak erős idegzetűek nézzék meg. Azt hiszem az eddig felsoroltak közül ez a film veszi magát legkomolyabban, pedig nem kéne... ...nagyon nem... (A rendező | író elmeállapotáról nem nagyon merek kérdezősködni...)

The Human Centipede (First Sequence) linkek: imdb, kto

S végül - de lehet - nem utolsó sorban, jöjjön egy a jövőből, hogy a következő évben se maradjunk ki a jóból:

Pride and Prejudice and Zombies (2011)

Pride & Prejudice, addig ok. De hogy jönnek ide a zombik??? Jaaa, azokat már mindenhova be kell tenni. Értem. (Amúgy ez egy könyvadaptáció ami a Pride & Prejudice -nek a paródiája, és ha jól tudom Keira Knightley is játszik majd benne, csakúgy mint az eredetiben :-))

Pride and Prejudice and Zombies linkek: imdb

Ezzel a listával kívánok BUÉK -et mindenkinek, remélem nem hiába :-)

Címkék:

videó film leg legrosszabb filmcím

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Ilyen egyszerű a foci 2012/10/03, 18:24
Ne vandálkodj mert pórul jársz 2012/01/13, 15:02
BÚÉK 2012/01/05, 13:08

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

admin
2010-12-31 07:58:48
Összes komment: 137
válasz erre

3

Jani írta:
#2

"de sok időd van zozó... búék!"

Idő??! Ez kb a 3.cikk az elmúlt fél évben... Legalább bepótoltam valamit az eddigiekből  smile

Jani
2010-12-31 01:16:05
Összes komment: 102
válasz erre

2

de sok időd van zozó... búék!

admin
2010-12-31 00:50:13
Összes komment: 137
válasz erre

1

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes