csík csík
nyíl

Tippmix esélylatolgató - ki nyeri a 2014 -es foci vb -t

2014/06/11, 05:18


vb 2014 zászlókJavában folyik a tippelgetés, ahol lehet végső győztes csapatot is választani. Vajon ki nyeri a 2014 -es foci vb -t? (Valószínűleg a vajon senki nem nyeri, a zöld gyepen annál inkább)
Ebben próbáljuk egy kicsit most összezavarni a lelkes és nem lelkes tippelőket.

Reméljük sikerrel!


Az amerikai kontinensen még soha nem nyert európai csapat, európán kívül viszont négy éve első ízben sikerült (akkor újonc világbajnokot avattunk).
Brazíliában eddig egyszer volt vb, akkor sem ők nyertek, de a házigazdát mindig tolják, tolták, ha meg esélyes is, akkor nagy sanszal nyert is.

Címvédés eddig két csapatnak sikerült (Brazília, Olaszország), a Németek meg mindig esélyesek. Hollandia már több döntőt játszott, egyszer még a végén nyer is.

Nos ennyi előmorfondírozás után lássunk pár százalékot is: %%%%%%%%%

És akkor jöhetnek a csapatok.

Brazília
Nem nagy kunszt ha velük kezdjük. Házigazda, konfetti kupa nyertes, megint játsszák a focit (nem úgy mint Dunga irányítása alatt), van egy Hulkjuk (s mint tudjuk az egy hadsereg ellen is elég), az egyetlen nagy hiányzó Ronaldo. Meg Rivaldo, Roberto Carlos, Cafu, Romario, Pelé.
Jó, lehet ezért meg fogtok kövezni (de ugye nincs köztetek nő?), de szerintem nincs igazi klasszisa a jelenlegi Brazil válogatottnak. Persze Neymar meg Marcelo meg Luiz, de ők nem akkora játékosok, mint a fentebb hiányoltak (talán csak Dani Alves és Silva).
Vannak náluk dörzsöltebb csapatok is, jóval több tapasztalattal.
Az biztos, hogy hazai pálya, meg nem kőkemény csoport, viszont a csoportkör után jöhet Hollandia/Spanyolország utána meg Olasz vagy az Angol válogatott. Szóval ez már nem lesz gyalog galopp.
60%

Spanyolország
Címvédő, meg mindent megnyert mostanában (a legutóbbi konfettit nem, hoppácska), viszont kiismerték a játékát. Jó igazából nem is a válogatott játékát, hanem a Barcáét, de az kb egy és ugyan az. A buszos megoldás elég jól bevált ellenük, szóval... Az viszont mindenképpen előnyére válik a válogatottnak is, hogy van egy Atletico Madrid, ahol a játékosok megtanultok buszozni is ha kell, focizni is ha kell, és egy Real Madrid, akik meg BL -t nyertek (igaz ott nincs sok épkézláb spanyol játékos...)
A csoportjuk is nagyon kemény, Hollandia piszok erős, Chile szimplán erős kerettel rendelkezik.
Azért még mindig ők a legegységesebb csapat, nincs sérültjük, és ha sikerül motiválni őket és/vagy hozzák a stabil játékukat, akkor:
50%

Németország
Nem idézem most Gary Linkert, a lényeg, hogy a németeknek mindig van nagy sanszuk nyerni. És már elég régen tették ezt VB -n. 1954, 1974, 2014? Ja volt közben egy 1990, akkor ugrott ez a stat... Bezzeg ha a 94 -et nyerték volna, akkor most retteghetne mindenki. No mindegy.
Rues sérült, másról nagyon nem tudok. Elég erős a csoportjuk, ám után lehet egy könnyebb meccsük az Oroszokkal, majd egy fokkal nehezebb a Franciákkal.
Szóval minden adott a fokozatos játékba jövetelhez, annyi piszkít csak be a képbe, hogy egyből durrantani kell, mert a Portugálokkal kezdenek. Ezzel szerintem nem lesz gond, utána meg visszavehetnek kicsit és jöhet a lassú építkezés, ami az elődöntőben csúcsosodhat ki.
Ami ellenük szól, hogy egyre hígul a keret, kevesebb az echte német, és így a német virtus is.
45%

Argentína
Az albiceleste -nek legutóbb '86 -ban volt lehetősége VB győzelmet ünnepelni, azóta hiába volt erős keretük nemegyszer (azért egy drogbáróval a kispadon (én kérek elnézést), lehet akármilyen erős a kereted...), nem sok babér termett nekik a VB -ken. A copát is csak '93 ban tudták utoljára megnyerni. Ráadásul Brazíliában sem szeretik őket túlzottan, a helyszín sem a legideálisabb.
Hiába bomba erős a támadó szekció (Messi, Agüero, di María, Lavezzi, Higuain), ha a védelemben Zabaleta mellett egy Demichelis rohangál. Hátul megint csak gondok lesznek, úgybizony.
A csoportjuk nagyon könnyű, az azt követő meccsük sem lesz nagy kihívás valószínűleg, utána már egy Portugáliával gondjaik lehetnek. DE még az is feküdhet nekik. Meglepetésre eljuthatnak a negyeddöntőig, hogy ott verjék csak ki őket. Vagy sem.
25%

Hollandia
Illő még róluk is említést tenni, bár eddig tényleg nem nyert még európai csapat az amerikai kontinensen, és nem valószínű, hogy ők fogják ezt megtörni. Ha az első meccsen nem verik meg a Spanyolokat a nyitómeccsükön, akkor könnyen összekerülhetnek már a csoportkör után Brazíliával (hacsak nem esnek ki a csoportból, mert Chile elkeni őket az uccsó csoportmeccsen...)
Nagyon nehéz lesz erről az ágról messzire verekedniük magukat, de ők verekedésben jók, ezért kaphatnak legalább ennyit:
10%

Szívem szerint többet adnék az Olaszoknak (5%), de jelenleg csak a csapategységben lehet bízni, Dél-Afrikában címvédőként leszerepeltek, az EB -n felszerepeltek, nagyon hektikus egy csapat. Franciáknak (5%) előnyük, hogy jó az edző, de nincs klasszisuk, mint 2006 -ban vagy 1998, 2000 -ben. Kolumbiából (2%) hiányzik ugye Falcao, de nagyon jól szerepeltek a kvalifikáció során, de nincs Falcao... Belgium (1%) nagyon fiatal, tehetséges társaság, de ez erre a szintre még nagyon kevés.

Egy tuti tippet hagytam a végére:
Szurkolók: 100%
Ők biztosan nyernek a VB -vel!

(Pfej micsoda propaganda szöveg, és nem is kapok érte semmit... Ráadásul ez nem is biztos, hogy igaz, mert a zöldhasú az úr, ezért sok meccs a jó fincsi melegben lesz. Ami nagyon jót tesz a focinak... De sebaj, jól hangzott így zárásként)

Címkék:

esélylatolgatás tippmix végső győztes Spanyolország Németország VB 2014 Brazília

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2014-06-11 21:20:30
Összes komment: 444
válasz erre

3

Peti írta:
#2

"Én Boszniának is adnék néhány százalékot, az egyetlen MENNYIBEN játszó játékos miatt (ráadásul a legjobb csapatban játszik). Úgy pedig főleg, hogy úgy látom, nem feltétel, hogy a végén 100% jöjjön ki  smile És ahogy látom, valószínűbb, hogy Brazília vagy a spanyolok nyerjék a vb-t, mint hogy a szurkolók nyerjenek vele  smile  smile
Egyébként szerintem rég volt ilyen sok esélyese a vb-nek  smile"

Pont ma beszéltünk arról, hogy Besic hogy leveszi majd a pályáról Cristiano Ronaldot, vagy hogy is hívják. Szóval azt a portugál gyereket. Meg úgy mindenkit.
Igazad van Boszniának min. 70% -ot kellene adni, hacsak Besic le nem sérül a döntőig menetelnek!
 smile

Amúgy a fogadóirodák sem 1:1 -be adják az összes csapat szummáját. Asszem legalábbis  smile

Peti
2014-06-11 20:54:28
Összes komment: 18
válasz erre

2

Én Boszniának is adnék néhány százalékot, az egyetlen MENNYIBEN játszó játékos miatt (ráadásul a legjobb csapatban játszik). Úgy pedig főleg, hogy úgy látom, nem feltétel, hogy a végén 100% jöjjön ki  smile És ahogy látom, valószínűbb, hogy Brazília vagy a spanyolok nyerjék a vb-t, mint hogy a szurkolók nyerjenek vele  smile  smile
Egyébként szerintem rég volt ilyen sok esélyese a vb-nek  smile

dawids
2014-06-11 12:13:36
Összes komment: 75
válasz erre

1

haha  smile jó kis cikk, a Brian életés poénért még jár a plusz pont is  smile

egyébként szerintem Belgium sokáig viheti + Chilének is örülnék

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes