csík csík
nyíl

Eb 2012 - csapatmustra

2012/06/06, 00:30


eb 2012 logóLassan (de biztosan) kezdődik az EB, már csak párat kell aludni, mindenki bőszen számol visszafele, nem kell már nagy matektudás hozzá. A TippMix jegyében teszünk egy kis elméletbeli ámokfutást, és a szokásos (általában semmit sem mondó, de kötelező) végső győztes tippelésben próbálunk segíteni azáltal, hogy csudás százalékokat álmodunk egyes csapatokhoz.

Ugyanakkor ne tessék megkövezni, ha netalán nem bizonyulunk tehetséges jósoknak, sajnos Paul már nincs közöttünk, így meg, azért valljuk meg, nehéz.


Illő, hogy a címvédővel kezdjük: Spanyolország.
"Viszonylag" könnyedén (értsd: 100% os teljesítménnyel...) jutottak ki a tornára, +20 -as gólkülönbségük a selejtezők alatt, azért nem nevezhető rossz átlagnak. Ám ennél is jobban mutat, a következő adat: meccsenkénti kapott gólátlaguk: 0,75.
Iszonyat összeszokott társaság, mindenki tudja, ki, mikor, kivel, hol, hogyan, miért. Némileg árnyékot vethet a napfényes derűre, hogy Puyol (mondjuk ez lehet nem akkora hátrány) és Villa is sérült. Az összeszokottságra azért így sem lesz panasz, a kezdőt valószínűleg 3 klubcsapat játékosai fogják kitenni. Villa kiesése azért tovább árnyalja a dolgokat, mert így, igazán nagy gólzsák nincs a csapatban (persze ott van Torres, aki valamikor az volt, a többiek válogatott szinten nem nyújtottak eddig sokat).
További ráncokat képezhet a Seleccion szurkolói arcokon, hogy a C jelű kvartettben Olaszország, Írország, és Horvátország mellett kell kiharcolniuk a továbbjutást, igaz ha megnyerik a csoportot utána talán némileg könnyebb út vezethet a döntőbe.
Ellenük szól még az is, hogy eddig a 13 EB alatt még sosem volt címvédés. És ez az érv, bár lehet kicsit furának hat, de elég sokat levesz esélyeikből, azért így is bőven megkapják a 60% -ot

Folytassuk a nagy esélyesekkel, elsőként: Németország.
"A futball egy olyan játék, amit 22 -en játszanak, és a végén mindig a németek a másodikok" mondta Gary Linker után Zogmund papa. Legalábbis a 21. században igaz ez, 2002, 2008 -ban 2. 2006, 2010 -ben 3. helyet értek el a soros megmérettetésen, s ha ide vesszük, hogy 2002, 2010, 2012 -ben is német csapat bukta el a BL döntőt (2001 -óta nem is nyertek), akkor még inkább megalapozottnak tekinthető ez a kijelentés.
Ámbár, ha figyelembe vesszük, hogy, meglepő módon, de jogosan, 2000 -óta nem is számítanak esélyesnek, azért nem is olyan rossz a Nationalelf szereplése.
Szintén 100% -os teljesítménnyel jutottak ki a tornára, +27 es gólkülönbség mérkőzésenkénti 0.7 -es kapott gólátlag, elég imponáló.
Régóta fanatikus fiatal edzők vezetik a csapatot, az örökké motivált, megalkuvást nem ismerő csapat, mára megtanult látványosan is játszani. Igaz azonban, hogy, bármennyire is vannak, akik ezzel nem értenek egyet, de nincs igazi világsztár játékosuk, de ez nem is akkora probléma, hisz csapatként kiválóak, és azért Lahm, Schweinsteiger, Neuer, Özil szinte bármely csapatban megállná a helyét. Hiányzójuk sincs, van még miről beszélni? Ja, csak annyi, hogy a "halálcsoportba" kaptak besorolást... De ennyi, tényleg ennyi. 50% alsóhangon. De talán megvan az 60 -is.

Ha már szóba került a "halálcsoport", nézzük tovább: Hollandia.
Atomfoci. Hentesfoci. Mindkettő eszünkbe juthat róluk, utóbbi főleg a 2010 -es VB döntőjében nyújtott hentelés kapcsán. Kemény favágásra most is lehet számítani a védelem kapcsán, Boulahrouz, Heitinga, van Bommel vagy éppen de Jong neve hallatán sokaknak görcsbe rándulhat a gyomruk (vagy akár 10 centivel lejjebb...), ellenben a Robben, Sneijder, Van Persie vagy éppen van der Vaart kapcsán viszont a szép futball szerelmesei bólogathatnak hevesen. Kár, hogy Nistelrooy már visszavonult, azért nagy mókamester is tudott lenni az öreg :-)
Éppen ez a kettősség lehet az Oranje előnye, ha sikerül ezt ötvözni. Két éve már döntőig meneteltek, ez most sem kizárt, megvannak a klasszisaik, a csapat gerince régóta együtt van, a védekezés lehet az egyetlen rés a pajzson, de ha mindig egyel többet rúgnak, mint az ellen, akkor... Legyen 40%.

Innen utolsóként jöjjön: Portugália.
Á, bénák, sose nyernek semmit, aranygeneráció ide, Cé Ronaldo oda Querioz sehova. És talán ez utóbbi lehet a kulcs. Ámbár nyögvenyelősen jutottak csak ki a kontinenstornára, egyenletes jó teljesítményre nagy csapatok ellen már rég nem képesek, akkor miről beszélünk? Pepe, Meireles, Moutinho, Ronaldo, Nani. Na, kapisi? Ez az előnye, és hátránya is, a csapatnak, egyénileg ott vannak, van sztár bőven, de csapatként, hát igencsak van még mit pótolni. Hadd mutassunk erre egy példát: http://www.youtube.com/watch?v=ExL-u9zJLsk
Köszöntem. 5%

Következzék a squadra azzura: Olaszország.
2006 -óta csak szenvednek, legutóbb nagyon leégtek (utolsók lettek a Paraguay, Szolvákia, Új-Zéland csoportban!!), most azért viszonylag könnyen, veretlenül jutottak ki a tornára, talán erősödnek a klubcsapataik is, bár megint bundabotrány van náluk. Vagy várjunk csak! Ez még akár jót is jelenthet a válogatott számára, emlékezzünk csak 2006 -ra, vagy aká 1982 -re. Igaz, most nem VB, node akkor is.
De félre a kabalákkal, nézzük a tényeket. Felkészülési meccseken nem villognak (épp a minap kaptak ki az Oroszoktól simán 3:0 -ra, olyan védelmi hibákból, hogy arra inkább nem keresünk jelzőt), nincs igazi sztár játékosuk, az egy szem Buffon kivételével (ok, talán Chiellini -t még ide vehetjük), a csatársorban olyan játékosok vannak, mint a botrányhős Cassano, Balotelli duo, szóval nem sok jót jósolunk nekik.
Ellenben a Juventus nagyon jó idényt futott (veretlenül lettek bajnokok), és ők adják a csapat gerincét, ami még jól is jöhet. Ettől függetlenül ez nem az ő tornájuk lesz, hacsak nem jön elő a rettegett catenaccio, ami benne lehet a pakliban. Ez azért nem is olyan rossz 15%

Mire mennek a Blanc legények: Franciaország.
Nem legyinthetünk a Les Blues -re csak úgy, bár 2010 -ben ők is nagyot alkottak, szinte el sem kezdődött a VB -már széthúzás volt a csapatban Anelka kiskirályi hisztiétől volt hangos az öltöző, végül utolsók lettek a csoportban. Azóta jött Blanc és életet lehelt a Francia nemzeti tizenegybe. Újra van stílusa, ereje a csapatnak, ellenben több nagy hiányzó is akad. Abidal májbetegsége miatt lemondta, Sagna, Diaby sérült, a védelem, középpálya így némileg lyukas lett. Meglepetésre nincs ott a keretben Gourcuff sem. Azért elég mély merítési lehetősége van Blanc -nak, így valószínűleg jól fogja tudni pótolni a hiányzókat.
Dicsőségük már leáldozott, de talán most elindulnak majd felfele. 10%

Röviden a többi csapatról.
Anglia, már rég nem nagyhatalom a válogatott terén, ámbár most legalább van egy jó kapusuk. Nem lesz ott Lampard akire nagy szükségük lenne a szervezésben, illetve Carroll befért a keretbe, ami szintén negatív tényező (bár ha nem játszik, akkor ok). Nekik azért mindig megvolt a csapatuk, csak a játékukon haladt el már az idő rég 3%
A házigazda Ukránok a maffiában és a rossz infrastruktúrában (nem találnak oda a csapatok/szurkolóik a meccsükre) bízhatnak 2% míg a másik házigazda Lengyelek a fanatikusokban (akik jelenleg leginkább a pályán kívül próbálnak botrányt okozni, amit nem is csodálunk, ilyen kabalafigurák mellett én is verném az aszfaltot) 1%
Oroszország lehet (megint) a meglepetéscsapat, bár olyan titulust csak egyszer osztanak egyazon alakulatnak 2%, míg Svédország alkothatna végre nagyot (nem fog) 1% és Dániában is csak egyszer volt kutyavásár 1992 -ben 1%.
Kit hagytunk még ki? Horvátok és az Írek is edzőjükben bízhatnak leginkább de mindhiába, a Csehek csak egy helyen állnak Cechül, ez pediglen kevés. Görögország? Elég volt egyszer az antifoci antifociját végignézni, akkora hihetetlen csillagászati, kártyavetési, vajákosi, mindenféle ákombákomi együttállás nem lesz még egyszer, mint 2004 -ben.

Reméljük sikerült segíteni, avagy még inkább összezavarni a tippelni kívánót, de legalább látta felsorolva az összes csapatot :-P

Címkék:

esélylatolgatás tippmix EB 2012 végső győztes Spanyolország Németország Hollandia

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes