csík csík
nyíl

VB 2018 erősorrend

2018/06/14, 00:20


VB 2018 zászlókMivel holnap startol a mundial, nézzük hogy a nagy tekintélyű, szaklapunk kiket tart esélyesnek a végső győzelemre.
A tippmixben érdemes ezt megfogadni, mert általában nagyon jól szoktuk ezeket az erősorrendeket összeállítani, szinte mindig igazunk van (amíg ezeket a sorokat írtam, hányszor volt igazam?! Legalább négyszer öttször. Vagy hatszor. Na látod!)

Jöjjön akkor egy kis segítségnyújtásként, a 2018-as labdarúgó világbajnokság erősorrendje (szubijektív megfogalmazásban)


1 Németország
Nem lenne feltétlen szükséges, hogy a regnáló világbajnokkal kezdjük. Meg talán kicsit ilyen amatőr, hozzánemértő hozzáállásnak tűnik. De mégis. Annak ellenére, hogy jelenleg nincs igazi gólfelelőse a nationalelfnek, sőt. Tudom-tudom, Müller. De nem futott olyan jó idényt, a vége felé sem, és bár társgólkirály lett a németeknél a selejtezőkön (Wagnerrel aki ott sincs a keretben), kevésnek tűnik rá alapozni a gólszerzést. Eddig volt egy Klose, akinek a füléről is bepattant a labda, és mellette Müller, Schürrle, Götze. No persze ne feledkezzünk meg Gomezről, de már ő sem egy mai gyerek.
A többi csapatrész rendben van, még azt is elbírja a keret, hogy nincs ott Sané. Lőw régóta vezeti a csapatot, nagyon egységes a gárda.
És azt se feledjük, hogy az utolsó 4 VB-n mindig érmesek voltak a németek! (Egyedül a Hollandok és a Brazilok szerepeltek több, mint egyszer (pontosan kétszer) az első négyben az utóbbi 4 alkalommal, de csak a Hollandok szereztek mindkét alkalommal érmet).

2 Brazília
4 éve eléggé lebőgtek hazai pályán. Ok, hogy eljutottak az elődöntőig, de az utolsó két meccsen 10:1 -es gólarányt tudnak felmutatni. Előtte se muzsikált túl jól a szamba, a kieséses szakaszban már végig vergődtek.
Zubi mester azonban elültette a bogarat a fülembe, és be kell lássam, igaza van.
A sejeltezőben nagyon impozáns teljesítményt nyújtottak, végre nem Hulk, Fred, Oscar van Neymar mellett, hanem van egy Gabriel Jesus és egy Firminho is. A védelem elég erősnek tűnik és a középpályán is jól ötvözve van a kreativitás (Coutinho, Willian, Paulinho) és a rombolás (Fernandinho, Casemiro). Elég ütőképes gárdának tűnik most a seleaco.

3 Franciaország
2 éve éppencsak lecsúsztak az aranyról az EB-n, minden posztra klasszis játékosaik vannak, jól ötvözve a rutinosokat és a fiatalokat (akik már most is szintén elég rutinosak).
A cseresoruk is bivalyerős, a támadó szekció meg vetekszik az ezen a téren mindig csúcskategóriás játékosokban dúskáló Argentínokéval.
A Les Bluesnél a védelem is nagyon stabil, talán csak a kreatív középpálya hiányzik valamicskét.
Meglátjuk mennyire.

4 Argentína
Na jó, amit az előbb írtam az albicecleste csatársoráról, az papíron igaz. De félelmetes, hogy a selejtező sorozatban Messin kívül egy csatár sem lőtt egynél több gólt, ráadásul 7 meccsen nem szereztek gólt (ebből 3 alkalommal hazai pályán).
Viszont van egy jó edzőjük, és bár a felkészülési meccseken beleszaladtak a Spanyolok ellen a késbe (1:6), ez a csapat, ha kijön a lépés, bárkit képes megverni.
Kérdés, kijön-e az a lépés, és ha igen, meddig.

5 Spanyolország
Amennyira igaz a Franciákra és az Argentínokra az orrnehéz megjelölés, annyira nem igaz ez a La Roja-ra. Sehol egy Raul, Morientes, Villa, Torres szintű csatár. Diego Costa és Lucas Vázquez. Kb ennyi. Középen és hátúl rendben van a gárda, a kapuban meg pláne, a szövetségi kapitány körüli herce-hurca nem tett jót a gárdának.
Vajon mennyire tudja összekapni a csapatot Hierro? Így röpke 2 nap alatt...

7 Uruguay
Meglepetés csapat lehet, ami nem is annyira megleptés. 2. helyen jutottak ki a selejtezőkből, egységes csapat (legutóbb pl Anglia és Olaszország előtt végeztek a csoportban, igaz aztán Kolumbia ellen kiestek. Azelőtt viszont egész a 4. helyig meneteltek). Rutinos szövetségi kapitány, kapott gól nélküli felkészülési meccsek. Könnyen bennük lehet egy kiugró teljesítmény. A csoportjuk talán könnyűnek mondható, utána viszont a Portugál, Spanyol kettősből kapnak valószínűleg ellenfelet (ha valamilyen csoda folytán mégsem, akkor viszont mehet a matek, hogyan tudják elkerülni a Franciákat.)

8 Belgium / Anglia
Igen a két csapat között nehezen lehetne eldönteni melyik legyen előrébb, így igazságos dönteltent hirdetünk ezen a pozíción.
Igazából mindkét csapat fiatal, tehetséges Premier League-ban edződött játékosokból áll, már egy ideje mondják, hogy majd most, de régóta nincsenek a tűz közelében. Az Angolok talán a 96-os hazai EB-n voltak a legközelebb, de azóta igazából semmi.
Szóval bármi lehet és akár semmi sem.

10 Portugália
EB győztesként érkezett, de az valami borzasztó volt, kb a Görögök győzelméhez tudnám hasonlítani. Pedig régen szerettem a kreatív focijukat, de amit 2 éve műveltek, az elég nyögvenyelős volt. De nyertek. És a történelemkönyvekbe már csak ez kerül.
Kérdés CR-t mennyire viseli meg a klubjában történt gyökeres változások, és mennyire lesz függő a csapat a játékától. Egyébként itt egy okos matekkal elég sokáig el lehet jutni, mert a Franciákat és az Argentínokat is talán el lehet kerülni okosba, akkor meg az első top 5-ös ellenfél az elődöntőben jön szembe...

Végül még megemlíteném az Olaszokat, de sajnos ők a Hollandokkal, Chilével és a Mieinkkel kerültek egy csoportba, így a továbbjutásuk erősen kétes.

Ja kérem, és a végének a végére, még ezt a szakvéleményt is illik meghallgatni, mielőtt döntünk.
 

Címkék:

esélylatolgatás tippmix VB 2018

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes