csík csík
nyíl

Bukta az első 10 percben

2010/03/21, 13:56


Egy remek meccsen kaptunk ki a FöldturkÁszok csapatától, gyakorlatilag az első 10 perc értékelhetetlen produkciója következtében. Hiába javultunk fel látványosan, az elején, butaságok miatt összeszedett hátrányt már nem tudtuk ledolgozni. A meccs embere egyértelműen Szabi volt, nem is tudom mikor láttam őt utoljára ennyire jól játszani!
Tavaly sikerült behúzni ezt a meccset, akkor is hasonlóan színvonalas és szoros volt a találkozó.

És ezennel megvolt a nem számolt vereség is, úgyhogy több ilyet már nem fogunk megengedni magunknak :-)


FöldturkÁszok - Kiábrándítok : 5:3 (Gól: BGergő 1, Balázs 1, Zubi 1)

Nem éppen a legjobb előjelekkel érkeztek a Kiábrándítók a turkÁszok elleni soros meccsükre, nem volt ugyanis kapusuk, s csak egy cserével sikerült felállni... Ezen előjelek tekintetében a Zozó - Szabi, BGergő - Zubi, Balázs kezdővel léptek pályára, az oldalvonal mellett pediglen Szilveszter állt bevetésre készen. Ráadásul nehezítette a helyzetet, hogy Zozó betegen vállalta a játékot, Szabi és BGergő pedig kisebb sérüléssel bajlódott.

A találkozó (rém)álomszerűen kezdődött. A Kiábrándítók részéről volt a rém, Ászok oldalról maradt csak simán álom. Rögtön az első percben a BGergő ellen félpályánál elkövetett szabadrúgást a sértett gyorsan elvégezte, ám a címzett későn eszmélt, az ellen támadója könnyedén elcsente a labdát, majd meg sem állt a kapuig!! 1:0!!
Pár perc múlva Balázs cselezte el magát utolsó emberként, az újabb eladott labdával ismételten csak a kapuig masírozott az ellen csatára... 2:0!!
Az enyhe kifejezés, hogy "ez gyorsan ment". A két buta bekapott gól pedig nagyon megfogta a Kiábrándítókat, akik egyenlőre csak keresgélték önmagukat.
Nem úgy a turkÁszok! Egy pofás akció végén sakk - matt -ra játszottak ki egy helyzetet, Zozónak nem sok esélye volt hárítani. 3:0!!

Nos igen, az első 10 percben a Kiábrándítók kapusa csak akkor találkozott a labdával, amikor ki kellett azt szedni a hálóból. Persze nem csökkentve a hazaiak érdemeit, valami félelmetesen gyenge, dekoncentrált előadás volt ez Kiábrándítók részről.
Azonban egyre inkább kezdték elkapni azt a bizonyos fonalat a vendégek, s ebben nagy része volt Zubi igazán tunkolós góljának (valahogy áthámozta magát 2, 3 védőn) 3:1!!
Azért nem szaggatták szét az istrángot a vendégek ezután se, de legalább már összeszedettebb formát öltöttek, sőt Zozó is védett párat, igaz komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a Kiábrándítók.
Legveszélyesebb talán a szabadrúgáskombináció után alakult volna ki, de Zubi nem tudta jól lekezelni a passzt, pedig Balázs középen gólra szomjasan érkezett teljesen üresen. (Igaz volt ennél veszélyesebb is, de akkor saját kapuját veszélyeztette Zubi, egy felívelést blokkolt fejjel, ám a labda furcsa ívben hullott kapura, s csak Zozó bravúrjának köszönhető, hogy nem lett (ön)gól)

Aztán Szabi lesérült... Egy ütközés követően kért cserét, s félő volt, hogy ez a momentum végleg megpecsételi a Kiábrándítók sorsát, de nem ez, hanem a félidő utolsó momentuma volt az ami pecsételt: Zubi maradt le emberéről, aki pontos labdát kapott, és Zozó mellett szépen lőtt a hálóba! 4:1!!

A második játékrészre aztán taktikát váltottak a Kiábrándítók! Zozót Szabi váltotta a kapuban. Ezzel két legyet ütöttek egy csapásra, Zozóval stabilabb lett a védelem, Szabi viszont sokkal többet hozzá tudott tenni támadásban (!!) 5. emberként fellépve azokhoz.
Szabi előtt az új szerepkör hatalmas távlatokat nyitott, rég játszott már ekkora kedvvel, felszabadultan. Ő kezdte meg a Kiábrándítók helyzetek sorát, forintos labdát adott BGergőnek, aki a kapunak háttal állva sarokkal éppenhogy célt tévesztett. Nem sokkal később Szilveszter kapott középen jó labdát, ám az egyből lövés helyett inkább állított rajta egyet, így azonban visszaértek a védők, és blokkolni tudták a lövést. Következő ziccert Zozó hagyta ki: Zubi végezte el a szögletet, Zozó jól "robbant be" közelről azonban centikkel mellédurrantott!

Érezhető volt, hogy a hazaiak nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellen létszámfölényes taktikájával, ha megszerezték a labdát, az üres kapu (mivel ugye Szabi félpályán túlig ment mindig) annyira kecsegtető volt, hogy mindig rá kellett lőniük, a labda azonban mindig jócskán fölé, mellé szállt. Ha azonban inkább támadást vezettek akkor vagy a Kiábrándítók védői, vagy Szabi állta útjukat.

Teljesen más volt most a játék képe, valószínűleg, ha így kezdtek volna a Kiábrándítók most az eredmény minimum fordítottja lenne a jelenleginek. Kár, hogy a mondatban ott a "ha"...
Csak idő kérdése volt, mikor szerzik meg az újabb gólt a Kiábrándítók, de erre elég sokat kellett várni, mert bár helyzeteket kidolgoztak, azokat nem sikerült értékesíteni.
BGergő labdája azonban csak megtalálta az utat kapuba, miután egy jó passzal léphetett ki egyedül a jobb szélen!! 4:2!

Sokáig nem sikerült azonban újabb gólt szerezni, így az eredmény a második félidő derekára sem volt túl kecsegtető a Kiábrándítók számára, s az ellen kontráiban mindig ott volt a gólveszély, hisz a Kiábrándítók nagyon nyílt sisakosra vették a figurát (egy ízben kapufát is találtak).
Végül a hazaiaknak sikerült bevinniük a megnyugtató találatot, bár nagy szükségük volt Fortuna kisasszonyra: egy szöglet utáni lövés BGergőről pattant ki, aki a gólvonalon állt, azonban a kipattanó ismét FöldturkÁszok lábat talált meg amely lendült, majd lőtt, a labda pedig Balázson megpattanva BGergő lába és a kapufa között besurrant a hálóba! Ez a találat tényleg csak centiken múlt, hisz BGergő lába és a kapufa között csak egy labdányi hely volt... 5:2!

A végén még kicsit sikerült kozmetikázni az eredményen: Szabi szlalomozott át sokadszor az ellen védősorán, Zozóhoz passzolt ki szélre, aki középre centerezett Balázshoz, aki az üres kapuba lőtte a játékszert! 5:3!
Több gól már nem született, bár Szilveszter nagyon közel járt első Kiábrándítók mezben szerzett találatához: BGergő zseniális labdáját szépen stukkolta kapura, a kapuvédő azonban bravúrral védte a léc alá tartó fejest!
Mindent összevetve egy remek találkozón gyakorlatilag az első 10 perc impotens és fegyelmezetlen játékának köszönhetik a Kiábrándítók a vereséget. Persze kellett ehhez, hogy az Ászok könyörtelenül kihasználják az adódó lehetőséget.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2010-03-24 14:45:46
Összes komment: 444
válasz erre

10

Amúgy ezt még tudnám fokozni  smile de a ti kedvetekért nem teszem  smile

zogmund
2010-03-23 21:03:06
Összes komment: 444
válasz erre

9

Balázs írta:
#8

"Van még 1 jó ötletem  smile
Emberhátrányban mindig sokkal jobban játszunk, úgyhogy kezdjük 3+1-ben a Palota FC ellen! Mit szóltok hozzá?"

Nem rossz, sőt! Kezdjünk 2+1 -el, a cserék bújjanak el a bokorban, aztán a 10. perc környékén jöjjenek elő, és álljunk át 4+1 -re, ekkor kapjunk pár gólt, csak, hogy megzavarjuk az ellenfelet, majd a biztonság kedvéért a 3+1 -et és a 4+1 -et váltogassuk.
Néha lehet 2+1, ami valójában 5+1.

Dióhéjban ennyi  smile

Balázs
2010-03-23 16:55:24
Összes komment: 203
válasz erre

8

Van még 1 jó ötletem  smile
Emberhátrányban mindig sokkal jobban játszunk, úgyhogy kezdjük 3+1-ben a Palota FC ellen! Mit szóltok hozzá?

zogmund
2010-03-23 11:57:15
Összes komment: 444
válasz erre

7

Zubi írta:
#6

"Hey minden oké!
3 meccs után 0 ponttal nem vagyunk kieső helyen.
Na ez a tudás."

Csak 2 az a 3  smile De ha kedveznek a forduló eredmények, és kikapnánk, akkor lehet 3 meccs után 0 ponttal nem kieső hely  smile

Na de ezt inkább neeeeee....

Zubi
2010-03-23 11:23:27
Összes komment: 47
válasz erre

6

zogmund írta:
#5

"Jaja  smile Gondoltam is, hogy ha a Palota ellen megyünk 4 -el, akkor ismét beállnál, hogy szokjuk, aztán láttam, hogy a Palota 9:3 -ra zúzta az Armadát...
No majd meglátjuk  smile"

Hey minden oké!
3 meccs után 0 ponttal nem vagyunk kieső helyen.
Na ez a tudás.

zogmund
2010-03-23 09:03:39
Összes komment: 444
válasz erre

5

gallpszabi írta:
#3

"Köszi Zozó... Valószínűleg ugyanezen szerepkör fog rám várni vészhelyzet esetén... Nem nagyon javul a lábam, azóta mindig fáj egy bizonyos hajlásszögben, de azért próbálkozni fogok smile"

Jaja  smile Gondoltam is, hogy ha a Palota ellen megyünk 4 -el, akkor ismét beállnál, hogy szokjuk, aztán láttam, hogy a Palota 9:3 -ra zúzta az Armadát...
No majd meglátjuk  smile

Balázs
2010-03-23 04:08:13
Összes komment: 203
válasz erre

4

Remélem azért lesz most szerdán kapusunk! Vagy Szabi véd, támad és gólokat lő, ez is tetszik, úgyhogy ne tartsd abban a szögbe na lábadat Szabi, ha fáj!  smile

Szerintem a Kapus-incidensnek is köszönhetjük a földtúrók elleni vereséget.

gallpszabi
2010-03-22 22:40:04
Összes komment: 42
válasz erre

3

Köszi Zozó... Valószínűleg ugyanezen szerepkör fog rám várni vészhelyzet esetén... Nem nagyon javul a lábam, azóta mindig fáj egy bizonyos hajlásszögben, de azért próbálkozni fogok smile

admin
2010-03-21 14:06:13
Összes komment: 137
válasz erre

2

Ja, amúgy a itt van a múltkori meccsünk tudósítása:
http://kiabranditok.hu/cikkek/tudositas/2009-10-01/kemeny-volt-de-sikerult

Viktor gólja így visszagondolva nagyon csibész volt  smile

zogmund
2010-03-21 13:59:20
Összes komment: 444
válasz erre

1

Még egyszer gratula Szabi! Nagyon jól toltad, csak így tovább!
És bocsi srácok, az első két gólt illett volna fognom  smile Kár, pedig akkor biztos másképp alakult volna a meccs.

Mondjuk szerintem a játékunk több mint biztató, remélem hamar meg is lesz ennek az eredménye!
HAJRÁ KIÁBRÁNDÍTÓK!!!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes