csík csík
nyíl

Ismét bejött a taktika az Armada ellen

2012/05/06, 13:42


Szinte tökéletes volt! Kell/Lehet-e bármit még hozzátenni? Színvonalas, izgalmas meccsen szereztük meg a 3 pontot az Armada ellen. Mindenki odatette magát, csodás gólokat lőttünk (igaz, ők is :-)), igaz a végére kellett egy kis szerencse, mert megint csak 1 góllal "akartunk" nyerni, de összességében azt hiszem megérdemelt győzelmet arattunk.
A legutóbbi, nem ez idénybeli, hangzatos sikerünket is egy hasonló meccsen értük el, pont az Armada ellen.

Ismét beigazolódott az a tétel mely szerint, olyan csapatok ellen tudunk igazán jól teljesíteni akik játsszák a focit.
Skalp.


Armada - Kiábrándítók 2:3 (Gól: Jani 2, Peti 1)

A Kiábrándítók gyakorlatilag teljes létszámban delegálták magukat a meccsre, István játéka volt kissé kérdéses, de még időben befutott (kezében egy vízipipa alakú kupával, a Kiábrándítók azt hitték megint kapnak egy kupát, de közben kiderült mégsem). "A bőség zavara", szokták mondani. A kezdő: István - Kopa, Jani, NDávid - BZsolti volt, ami egy alapjáraton defenzív taktikát sejtetett.
Ennek rendje, s módja szerint az Armada lépet fel kezdeményezőbben a kukásmezesek ellen (mindkét csapat mezszíne fehér, és ismét a Kiábrándítóknak jutott a "beugrómez", csakúgy, mint a bevezetőben említett mérkőzésen), ám a vendégek hamar észrevették, hogy az Armada nem "harap" most annyira, így feljebb tolták a védekezésüket, és egyre bátrabban, és tetszetősen támadtak.

Félő volt, hogy a kinyíló védekezésnek meglesz a böjtje a technikás, és rendkívül gyors hazaiakkal szemben, ezt egy szép hazai támadás még inkább alátámasztani látszott (István védett szépen), de nem követte több igazi lehetőség. Nem úgy a másik oldalon! Előbb BZsolti egy szép pörgetése után NDávid került helyzetbe, ez még kimaradt, de a következő már nem! Szép kontra után BZsolti indította Janit, aki egy szép csellel elküldte védőjét túrós táskáért, majd okosan a hálóba lőtt!! 0:1!!

Lendületben maradtak a Kiábrándítók, és ezt cserékkel igyekeztek fenntartani, védekezésük továbbra is olajozottan muzsikált, (ettől függetlenül lehetett volna rossz is, de nem) támadásaik pedig kombinatívak.
Tampi és Szabi beállásával két friss robbanékony játékos lépett pályára, mellettük még Peti, a múltkori meccs hőse (3 remek gólpasszával).
Peti került ziccerbe, egy jó lefordulás után, ám közelről a kapusba pofozta a játékszert. A félidő vége felé még egy Armada kontrát láthatott a nagyérdemű, de hosszú lett a bepassz, így oda lett a lehetőség. A Kiábrándítók kézben tartották a meccset, eldönteni azonban nem döntötték el, az egy gól az semmi.

A másodikban aztán ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. (Vajh hányszor vezetem be a 2. játékrészt ezzel a mondattal?? Legközelebbre előrukkolok valami merőben újjal!) A Kiábrándítók stabilan játszottak, az Armada pedig nem tudott igazán felpörögni, és ezt csak részben köszönhették maguknak.
Jani duplázta meg a vendégek előnyét egy okos lövéssel, egy kicsit megnyugtatva a vendég szurkolókat, akik ismét szép számmal képviseltették magukat a meccsen, 0:2!!

Két gól még semmi. Peti azonban nagyon elemében volt, kemény bombákkal kínálta meg az ellen kapusát, aki azonban állta a sarat, több ízben is remek védést kellett bemutatnia, majd Zubi irigyelte el Petitől a lövőkedvet, de ő sem járt sikerrel.
Ami nem megy messziről, megy közelről, Kopa iramodott meg a jobb oldalon, lerobogott két védő mellett is, majd éles szögből lőtt, lövését még védte a kapus, de pont a túl oldalon érkező Peti elé került a labda, aki közelről nem hibázott!! 0:3!

Három gól már valami? Meglátjuk. A félidő vége előtt 7 perccel kissé szerencsés körülmények között középről került lövőhelyzetbe az Armada játékosa, és ezúttal nem hibázott!! 1:3!!
Hamar reagált a gólra mindkét csapat kapitánya, eljött az időkérés ideje mind a két oldalon, az Armada új hadrenddel, vészkapussal állt fel. A Kiábrándítók azonban remek védekezéssel válaszoltak, leginkább csak körbe-körbe passzolgattak a hazaiak, leginkább a bal oldalon. Istvánnak így is be kellett mutatni egy két bravúrt. Az ilyenkor kínálkozó gyors ellentámadásokat azonban nem láthattuk a vendégek részéről.

Egyre fokozódott a nyomás, s ez góllá is érett! Középen ezúttal teljesen üresen maradt egy csatár, a kapott labdát pedig gyönyörű mozdulattal juttatta a kapuba, a támaszkodó lába mögött sarokkal lőtte a gólt!! 2:3!!
Tovább nyomott az Armada, ennek két kapufa lett az eredménye (előbb ugyan olyan szituációból, majd egy közeli lövésbe még éppen belepiszkált István, s a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe), a mérkőzés végét azonban BZsolti zárta, egy megszerzett labdát tekert 1/4 pályáról az üres kapuba, de pár centit tévesztett.

A végeredmény így már nem változott, egy látványos, és színvonalas meccsen nyert a rendkívül fegyelmezetten játszó Kiábrándítók csapata, ezzel nagy lépést tett a bentmaradás felé, az Armada ellenben nagy lehetőséget szalasztott el, ugyanis a Moloko kikapott, a Torpedó meg a Paksi pedig döntetlent játszott egymás ellen.

Címkék:

tudósítás győzelem Armada 3:2

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

dawids
2012-05-06 13:51:37
Összes komment: 75
válasz erre

1

wíííháá  smile ez igen! grat a taktikához Zozó!  smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes