csík csík
nyíl

Az utolsó forduló krónikája

2010/05/21, 17:23


Rendkívül izgalmasra sikeredett az ELTE bajnokság A ligájának utolsó fordulója. Azt már a 11. kör előtt sejteni lehetett, hogy lesznek itt izgalmak, de végül mind hangulatilag (közel 100 szurkoló tekintette meg az utolsó két összecsapást (persze ebbe beleszámoltuk az aktuálisan játszó csapatok játékosait is, hisz a cserék is nagymértékben hozzátettek a hangulat fokozásához)), mind események terén nagyon jó zárszót kapott az ELTE bajnokság legmagasabb osztályának záró fordulója. (hasonlót már egyszer átéltünk a liga történelmében, most talán még ezt is sikerült fokozni)

Mint már jeleztük, hogy ezt a fordulót részleteiben megörökítjük, nos, most ennek az ígéretnek teszünk eleget.


Az első két párosításból csak az egyiken volt igazi tétje a csapatoknak. A Dinamo Viak - Kiábárndítók meccsről már tudósítottunk, ezért ezt most nem taglalnánk részletesen. Elég annyi, hogy egy jó összecsapáson a Kiábrándítók csapata diadalmaskodott a Viak felett, így az már biztossá vált, hogy a Dinamo a B ligában kezdi meg jövőre szereplését.
A másik pályán nem volt komolyabb tétje az Armada - Mezitnájk meccsnek, ám ez is izgalmasra sikerült, ugyanis az eddig pont nélkül szerénykedő vendégek mindent megtettek annak érdekében, hogy ne ők legyenek az ELTE A liga első olyan csapata akik szerzett pont nélkül esnek ki a B ligába (a visszalépett, illetve kizárt csapatokat figyelmen kívül hagyva). A találkozó legutolsó pillanatáig úgy tűnt ez sikerül is nekik, majd' végig vezettek, ám egy, a sípszó pillanatában ellőt labda megfosztotta őket ettől a reménytől, ugyanis az a hálóban kötött ki...
Kissé véleményes volt megadni a találatot, de nagyon nehéz megállapítani, hogy a sípszó előtt vagy után hagyta el azt a bizonyos Armada lábat a labda vagy sem, mindenesetre a spori megadta a találatot!
Így végül a Mezitnájk pont nélkül esett ki. Elég sok szoros meccsük volt (Torpedó 3:5, Viak 4:5, Paksi 3:4, NSZK 5:6 s ugye az Armada elleni 3:4), így mondhatni: igen peches egy csapat...

A második "párból" is csak az egyik volt komoly téttel bíró, bár a másik oldalon is éremről döntöttek, nevezetesen bronzról. Az FC Fehérvár - FöldturkÁszok összecsapáson ugyanis az 'Ászoknak mindenképpen győzedelmeskedniük kellett ahhoz, hogy a bronzérmet megszerezzék, persze ehhez az is kellett, hogy a bajnoki döntő ne döntetlennel végződjön. Bár a Fehérvár ráijesztett, a remek szezont futó 'Ászokra - megszerezték a vezetést - végül nagyarányú győzelmet arattak: 7:2. (további részletek olvashatók a FöldturkÁszok tudósításában)
A másik oldalon mindeközben a CSTB - NSZK derbi zajlott. Ha nyernek a Csirkék, akkor nekik pont azzal az eredménnyel "hull az ölükbe" az arany, ami az turkÁszoknak nem jó, nevezetesen a bajnoki döntőbeli döntetlennel.
Ehhez azonban az NSZK -nak is volt egy - két szava! Első szó jogán csere nélkül érkeztek a meccsre... A többi szó aztán nagyot szólt, de nem elég hangosat...
Történt ugyanis, hogy a félidő elején egy szöglet után megszerezték a vezetést! Sőt!! A félidő közepén egy középtávoli lövéssel megduplázták előnyüket!!!
Közben a CSTB folyamatosan támadott, a játékrész jelentős hányadában ők birtokolták a labdát, de az NSZK kapusa extázisban védett, nem tudtak az eszén túljárni, temérdek helyzet maradt kihasználatlanul. Amíg tartott a vendégek ereje, addig életveszélyes kontrákat vezettek, s amikor az erő elfogyott, akkor csatáraiknak ívelték fel, akik könnyedén megtartotta akár 2-3 CSTB-s gyűrűjében is a labdát, s nagyon jól fedezték azt.

A második félidő 0:2 -vel folytatódott, de látszott az NSZK egyre inkább fárad, míg a csirkék nagyon pörögnek, s benne volt a meccsben, hogy ha a Csirkék megszerzik az első gólt, onnantól könnyen beindulhat a szekér. De ahelyett, hogy a hazaiak találtak volna a kapuba egy felívelt labdát mellel maga elé tett az NSZK csatára, majd félfordulatból a kapuba zúdította csapata 3. találatát!!! Egyre inkább foszlik szerte a CSTB aranyálma...
És ekkor megtört a jég! Talán az utolsó pillanatban! Szépített a hazai csapat! 1:3. Sőt, nem sokkal utána jött a második találat is! Egyre inkább fáradt az NSZK, s ez nemcsak az egyre ritkuló helyzetekben, hanem az egyre szaporodó szabálytalanságokban is megnyilvánult. Ezt pedig büntetik a futsal szabályok, végül két 10 méteres büntetővel megfordította a meccset az esélyesebb CSTB! Már csak másfél perc volt hátra, s az eredménytartásban talán a Csirkék a legjobbak a bajnokságban, de a középkezdésből egyből kapufát lőtt az NSZK, majd az utolsó pillanatban egy hatalmas hibát követett el a Csirkék védője, odaajándékozta az vendégek csatárának a labdát!! Tiszta helyzetből lövés éssss.... ....kapufa!!! Fél Csirkecsapat majd szívinfarktust kapott, ám végül nyertek, így maradt esélyük az aranyra!

Utolsó párosításból az egyik a 3. kieső csapatot a másik a bajnok kilétét hivatott eldönteni!
Kezdjük a kiesésről döntő párharcról: Palota FC - BKV Hátra
A BKV -nál hiányzott a házi gólkirály Vida Peti, s az ő góljait egy sebtiben szerzett csatárral próbálták pótolni, a Palotánál viszont a(talán leg)lényegesebb láncszem ott volt: a frenetikus szurkolósereg, akik végig űzik hajtják övéiket! A döntetlennel mindkét csapat benn marad az első osztályban, bármilyen más esetben a vesztes fél kiesik...
Hatalmas elánnal vetette bele mindkét csapat magát a küzdelembe, már az első percekben látszott, hogy itt egyik csapat sem taktikázik, mindketten csak a győzelmet tartják az egyetlen elfogadható eredménynek!

Gyors gólváltással kezdődött a meccs, az iram továbbra sem hagyott alább. Mindkét csapat rendelkezett a megfelelő számú cserével ahhoz, hogy ezt az iramot tudja tartani. A gólváltás után komolyabb helyzet sokáig nem alakult ki, aztán szinte a semmiből megszerezte ismét a vezetést a Palota! 2:1! Jelen állás szerint a Mezitnájk, Dinamo mellé a BKV Hátra csapata csatlakozik. Sőt újabb gólt szerez a Palota, majd felrobban a hazaiakért szorító "szektor". A BKV nem nagyon tudott mit kezdeni a sokat futó Palota védelemmel, a 3. bekapott gól láthatóan megfogta őket. A félidő végéig tovább gyűlnek a fekete felhők a vendégek felett, a Palota két góljára csak egyel tudtak válaszolni, 5:2 -vel fordultak a felek!

A második félidőre tovább nőtt a szakadék a két csapat között, 10 percnyi játék után már 7:3 -ra vezet a Palota. Szinte eldőlt a meccs, a fajtás ugyanakkor egyáltalán nem csökkent, továbbra is nagy iramot diktál mind a két csapat. Ekkor aztán, mint a szezonban már oly sokszor nagy hajrába kezdett a BKV, s most a szerencse is melléjük szegődik, a meccs utolsó 5 percére már csak 3 gól volt a hazaiak előnye, amit tovább olvasztottak a vendégek, s az utolsó percben egy 10 méteres büntetőt értékesítettek, amivel már csak egy gól volt a két csapat között a különbség!! 7:6!!
Talán az idény legfontosabb egy perce következett a hazaiaknak, a Palotát nagyon megzavarta a vérszemet kapó ellen, ám ebben az egy percben már nem változott az eredmény, sikeresen bekkelte ki a Palota, így eldőlt hogy a két újonc csapat közül a BKV Hátra nem hosszabbítja meg A ligás tagságát. (A BKV Hátra oldalán is megtekinthető a "meccsbeszámoló")

Megvannak hát a kiesők, jöjjön most az utolsó nyitott kérdésre is a válasz: ki nyeri a bajnokságot! A Paksi Halászlé - Torpedó Vodka bajnoki döntőről egy külön tudósítást adunk:

"Május 19-e, mindjárt este kilenc és már gyülekeznek a nézők, hogy tanúi legyenek a Torpedó Vodka - Paksi Halászlé örökrangadónak amelynek a tétje ezúttal a bajnoki cím megszerzése. A CSTB csapata is esélyes az aranyéremre, ugyanis drámai meccsen 0:3-ról fordítva hozták a csere nélkül kiálló NSZK elleni meccset. Nekik már "csak" egy döntetlenért kell drukkolniuk, hogy megtarthassák bajnoki címüket. Természetesen ők is izgatottan várják a kezdést.
A Vodkások nem bízzák a véletlenre a dolgot ugyanis pályára léptetik Gézát a csapat egyik sztárjátékosát is. Ternyák Miki is jelen van, de ő csak a pálya széléről fogja segíteni a csapatot. A Halászlé együttese Inter mezben lép pályára kinyilvánítva ezzel szimpátiájukat a BL döntőre készülő olasz csapatnak. Náluk viszont hiányzik az egyik kulcsember. Feltehetően sérülésről van szó.
Gólzáporos játékot várunk a két támadó szellemű csapattól..

Elkezdődik a mérkőzés. A Torpedó kezdi jobban a játékot. Mezőnyfölényben vannak és tetszetős támadásokat vezetnek a Halászlé inkább a megszerzett labdákból próbál előre jutni de nem sok veszéllyel. Egy remek akció végén meg is szerzi a vezetést a pirosmezes csapat Géza találatával tehát 1:0. A játék képe nem sokat változik, viszont továbbra is 1:0 az állás. A Paksi egyre idegesebb és keményebb játékot diktál. Gézát rúgják föl igen durván de a bíró csak egy sárga lapot mutat. Elharapóznak az indulatok a kispadokról is jönnek a bekiabálások. Szépen gyűlnek a faltok a kékeknél, de végül sikerül egy gólt is szerezniük. Ezzel tehát 1:1 az állás. A félidő végére újra feljött a Torpedó és 3:1 re elhúztak. Sőt egy 10 méterest is kapnak de Eöri nem tudta értékesíteni. Hozzá kell tenni ha a bíró előnyszabályt ítél akkor sokkal nagyobb helyzetbe kerülhetett volna a csapat mint így...
A második félidőre feljött a Halászlé. 3:3-ra kapaszkodtak föl és sokkal veszélyesebben játszottak. Jelenleg a CSTB a bajnok.
A keménység továbbra is jellemezte a kékmezesek játékát. Ismét egy durva falt természetesen Géza ellen. Ismét csak egy sárga lap. A Torpedó viszont nem adja magát könnyen. Bent tartják a jobb játékosokat a pályán, és próbálnak gólt szerezni. Sikerrel. Szép támadásból ismét megszerzi a vezetést a csapat, és most már 4:3 az állás. (Az egyik CSTB-s kicsattan az örömtől de nem tudjuk miért) Már csak az előnyt kell tartani. Egyre nő a nyomás a Paksi részéről. Már nincs sok hátra, így hát vészkapussal jönnek támadni. És ekkor egy óriási taktikai hiba. Véletlen visszapassz a vészkapusnak, amit a bíró nem vesz észre, de a Torpedó kispad hangos felkiáltással jelzi a sporttársnak a hibát, aki végül lefújja az esetet. A jogosan megítélt szabadrúgásból Eöri be talál és így 5:3, ami eldönti a meccset.

Bajnok a Torpedó Vodka.
A Paksi idén sem tudta megszerezni első bajnoki címét, és még a dobogóról is lecsúszott."

Most tehát nem bukta el az utolsó találkozóját a Torpedó, mint tavaly, így megszerezte az aranyérmet. A Paksiak első elsősége továbbra is várat magára, sőt gólarány miatt még a dobogóról is lecsúsztak!
Ezzel ért tehát véget ez a remek szezon, sok nagy meccsel, jó színvonallal. Köszönjük a szervezőknek a munkát, a csapatoknak a jó, és legtöbbször sportszerű játékot, s gratulálunk a Torpedó Vodkának a bajnoki aranyhoz!
Jövőre minimum hasonlót :-)

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Miért is, meg hogyan, meg minek? Avagy ismét pattog a labda az A ligában! 2012/09/16, 22:01
Első osztályban a helyzet változatlan 2012/04/08, 12:49
Féltávon túl 2011/04/28, 00:40

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes