csík csík
nyíl

VB 2010 Csoportkörkép - TippMixre hangolva

2010/06/09, 10:07


VB 2010 - Dél Afrika

Két nap és új járvány terjed el a világon, nevezetesen a foci-láz! Mi sem akarunk kimaradni ebből, így első körben ismét elindítottuk a TippMix -et, második nekifutásra meg egy VB váró, esélylatolgató kétrészes sorozatot.
Nos megérkezett a második rész, melyben részletesebben áttekintjük a csoportokat egy kis támpontot nyújtva a tippeléshez.


A csoport
Ebbe a csoportba került a házigazda Dél-Afrika, így az egyik továbbjutó hely már el is kelt... Az előző mondatban azért volt némi irónia, mindazonáltal nagy blama lenne, ha a Bafana Bafana nem jutna tovább a csoportból, és ezt elkerülendő valószínűleg sok támogatást fognak kapni (azért reméljük nem lesz Dél-Korea szindróma...). Az A jelű kvartett tagjai nagyon "együtt vannak", papíron csak a Franciák lógnak ki a sorból (természetesen felfelé), ám láttuk őket 2002 -ben is, s akkor sem kaptak erősebb kompániát.
A nyitómeccsen nagy csoda lenne, ha nem szerezné meg mindhárom pontot Dél-Afrika, igaz, Mexikó nem tartozik a könnyű ellenfelek közé, 1994 óta minden VB -n továbbjutottak a csoportjukból. Uruguayról már ez nehezen mondható el az 2002 előtt csak 1990 -ben jutottak ki a VB -re, s 2002 -ben sem élték túl a csoportkört.
Tippünk a végső sorrendre: Franciaország, Dél-Afrika, Mexico, Uruguay

B csoport
Itt könnyebb a helyzet, hisz Argentína toronymagas favoritja a csoportnak. Görögország pehelykönnyű selejtezőcsoportból jutottak ki a Mundialra, a portugáliai (2004) EB-t komoly antifocival megnyerték, ám 4 évvel később utolsók lettek csoportjukban, a VB -ken pedig nem sok vizet zavartak eddig (utoljára '94 -ben voltak kinn, akkor rúgott gól nélkül estek ki...). Dél-Korea VB történelmének végiggondolása közben kissé ökölbe szorul a kezünk, így ezt nem emlegetnénk fel nagyon (részben már amúgy is megtettük), de mégis számolni kell velük, nagy valószínűséggel azzal a Nigériával lesznek versenyfutásban a 2. helyért, amelyiket szintén elérte a "Chelsea-átok", ugyanis a londoniaknál szereplő egyik sztárjuk John Obi Mikel sérülés miatt kénytelen kihagyni a tornát.
Tippünk a végső sorrendre: Argentína, Nigéria, Dél-Korea, Görögország

C csoport
Anglia és az Egyesült Államok csatáját hozhatja ez a négyes, s ők már az első fordulóban összecsapnak. Papíron az Angolok az esélyesei a csatának (s erre Capello személye a legnagyobb garancia), ám az USA sokszor okozott már meglepetést, érzéseink szerint most is fog.
Szlovénia és Algéria a valószínűleg csak a 3. helyért fog "küzdeni", s mindjárt az első körben el is dőlhet ez a harc, ahol a Szlovénok erősebbnek tűnnek (elég kemény selejtezőcsoportból kerültek ki).
Tippünk a végső sorrendre: Egyesült Államok, Anglia, Szlovénia, Algéria

D csoport
Nagyon kemény csata várható itt, minden egyes pontért meg fognak izzadni a csapatok. Bár elsőre Németország tűnhet a legerősebbnek, ám szerintünk nem tett jót nekik a honosítós taktika, bár a játékuk (és a megjelenésük) színesebb lett (lehet), de a küzdeni akarás nem lesz (lehet) meg bennük annyira. Márpedig arra nagy szükségük lesz, hisz mind Szerbia, mind Ghána, mind pedig Ausztrália kemény ellenfél. A kenguruk ezt jól be is mutatták, legutóbbi VB -n a későbbi győztes Olaszok csak egy 95 percben szerzett Totti büntetővel mentek tovább ellenük. Igaz, akkor egy bizonyos Guus Hiddink ült a padon... A "felszántom a pályát" effektus Szerbiánál is játszik, a 2. fordulóbeli Német - Szerb párharcot már előre várjuk (piros, tizi könnyen befigyelhet). És akkor itt van még Ghána, akik bár elvesztették Michael Essient azért így is erősek, s rájuk is jellemző az erőfoci.
Nehéz itt tippelni, a Szerbek ellen talán a rutintalanság, Ghána mellett a "hazai" pálya szól, tippünk a végeredményre így: Németország, Ghána, Szerbia, Ausztrália

E csoport
Várhatóan az Oranje tündöklését fogja hozni (az) e-csoportbeli megmérettetés. A Dánok, Japánok és a Szelídíthetetlen Oroszlánok ellen is nagyon jó sansza van a totális futballnak, talán a Dánok az egyedüliek, akik védelmükkel feltartóztathatják a narancsáradatot, ám ők sem nyújtottak túl meggyőző teljesítményt sem a selejtezősorozat alatt, sem azután. A Hollandok mellett szól, hogy világversenyeken általában a csoportmeccsek alatt nagyon megy nekik, ők később szoktak "kipukkadni". Ha sikerül úrrá lenni az afrikai csapatokra jellemző fegyelmezetlenséget, akkor Kamerun komoly eséllyel pályázik a 2. helyre (ráadásul az előjelek szerint Eto'o duplán fel van tüzelve). A szamurájoknak nehéz dolguk lesz itt, VB -ken eddig nem sok vizet zavartak (2002 -ben (hazai pályán) sikerült a legjobb 16 közé beverekedniük magukat, ám előtte is és utána is csoport utolsóként távoztak a tornáról...)
Tippünk a végső sorrendre: Hollandia, Kamerun, Dánia, Japán

F csoport
Itt egy hely már most elkelt. Nagy szenzáció lenne, ha nem Új-Zéland "szerezné meg" a 4. helyez a csoportban (Ausztrália az ázsiai zónában indult, így nyílt esélye a csapatnak, hogy kijusson a VB -re). Némileg szerencsés helyzetben vannak, hogy nincs velük egy csoportban, mondjuk Argentína, Spanyolország vagy Hollandia, hisz akkor nagy zakókat is kaphatnának a Kiwik. Szlovákia, Paraguay és Olaszország nagy csatát fog vívni a továbbjutást érő helyekért, az Olaszok a csoportkörben nem szoktak megszakadni, a rutin is mellettük szól, így őket továbbjutásra tippeljük (ám nem kell nagyon csodálkozni, ha esetleg nem első helyen...), s a rutin miatt egy hajszállal talán Paraguay az esélyesebb a továbbjutásra mint Szlovákia.
Tippünk a végső sorrendre: Paraguay, Olaszország, Szlovákia, Új-Zéland

G csoport
Idén G a halálcsoport... Szinte lehetetlen megtippelni, melyik csapat jut tovább, Észak-Korea mindenképpen kilóg a sorból, de ki tudja. Portugáliánál bejött, amit az előző cikk végén írtuk, Nani sérülése csökkenti esélyeit.
A "legnagyobb elefántot" úgy néz ki sikerül összedrótozni, de kérdéses, hogy Drogba mikor tud bekapcsolódni. A Brazilok nagyon magabiztosnak tűnnek, ám két hasonló stílusú együttessel találkoznak a csoportban, ami könnyen visszaüthet. Az biztos, hogy élvezetes sokgólos meccsekre van kilátás a G csoportban.
Nehéz a tippelés, ám mégis a következő sorrendre adjuk a voksunkat: Brazília, Elefántcsontpart, Portugália, Észak-Korea

H csoport
Ebből a négyesből két csapat is "kilóg", a Spanyolok "felfele", Honduras "lefele". Bár a Los Catrachos okozhat kellemetlen perceket a többeknek nem valószínű, hogy a 4. helynél előrébb fogja végezni. A Selección nemcsak a csoport de a VB egyik nagy esélyese is, szintén nagy meglepetés lenne, ha nem az első helyen végeznének, s nem lenne az sem nagy meglepetés, ha több nagyarányú győzelmet aratnának. A másik La Roja viszont meglepetésre Brazília mögött, 2. helyen kvalifikálta magát a Mundialra a selejtezőcsoportjából, s bár már nem a '98 -as Salas, Zamorano korszakot élik (igaz, akkor voltak kint utoljára a VB-n), mégis könnyen a torna meglepetéscsapatává is avanzsálhatnak.
A svájci bicska nem tűnik annyira acélosnak, egy erős középszintet tudnak hozni, de ez nem biztos, hogy elég lesz. A 2. fordulóban találkoznak Chilével, az a meccs lesz a sorsdöntő, érzésünk szerint Chile javára.
Tippünk így: Spanyolország, Chile, Svájc, Honduras

Végigértünk hát a csoportok lajstromán, reméljük némi eligazítást tudtunk adni. Egy dolog van már csak hátra: Kezdődjék már el a VB!!!

Olvass tovább:
VB 2010 esélylatolgató - a TippMix jegyében

Címkék:

VB 2010 tippmix beharangozó

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Kezdődik! - 2013 tavaszi csapatmustra 2013/03/12, 07:03
Két kérdés mind fölött 2012/05/23, 00:56
Számolgassunk 2012/05/07, 21:07

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

admin
2010-06-09 18:10:33
Összes komment: 137
válasz erre

1

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes