csík csík
nyíl

Majdnem megvertük magunkat.

2009/11/05, 00:00


Az 50 percből 40 percen keresztül remekül játszottunk, ám az a 10 percnyi dekoncentráltság majdnem megbosszulta magát.
Végre BGergő is megtalálta góllövő cipőjét, Márk remekül védett a 7 kapott gól ellenére, az ellenfél viszont... hmmm... kissé érdekes felfogásban játszott... Főleg két gyerek volt überbunkó, a spori meg inkább csak asszisztált a dologhoz (szerintem a második játékrészben megvolt a 6 szabálytalanság, de nem kaptunk szabadot...), de azért egy jó kis meccset játszottunk.

Dinamo Viak - Kiábrándítók : 7-9 ( Gól: BGergő 4, Zozó 3, Balázs 1, Viktor 1)

"El kell kezdeni a pontgyűjtést!" Ezzel a jelszóval léptek pályára a Dinamo Viak játékosai. Eddig ugyanis egy kivételével papíron erősebb vagy jóval erősebb csapatokkal találkoztak. Így az eddigi két pontjuk még elfogadható eredménynek számít. Mostantól kezdve viszont meg kell kezdeniük a ponthallmozást, ha nem akarnak kiesni.
A Kiábrándítók eddig bravúr nélkül, a kötelezőket nagyrészt hozva (csak a Cselezi elleni x volt kevés), elfogadható teljesítményt nyújtottak. Reménytkeltő volt számukra a meccs előtt, hogy ismét játékra jelentkezett BGergő, sőt Dávid is bevethető állapotban volt.
Ami azonban még nagyobb ovációt váltott ki a stadion Kiábrándítók szurkolók birtokolta szektorokból, hogy, ha csak nézőként is, de ismét ott volt EGergő! Meccs után tudósítónknak nyilatkozva pedig azt pedzegette, hogy akár még ebben az idényben ismét pályára léphet! Jó hír ez, főleg egy ilyen komoly sérülés után, s mint a meccsen kiderült, bizony hiányzik is a védelemből.

Több hiányzó ellenére elég erős kerettel érkeztek a Kiábrándítók akik a Márk - Viktor, Zozó - BGergő, Balázs kezdővel vették fel a harcot a Viak ellen. A hazaiak egyből ráijesztetek a vendégekre, az első 3 percben gyakorlatilag ki sem jöttek a vendégek a hatosuk előteréből, míg a Viak játékosai első adandó alkalommal tüzeltek. Először még csak a kapu mellé, később már Márkot is megdolgoztatva.
De ahogy átlépték a félpályát a fehérmezesek egyből gólt is szereztek. Balázs és BGergő vitték fel a labdát a támadásnál, BGergő pedig idénybeli első gólját szerezte a hatos vonaláról megeresztett lövés folyományaként!! 0:1!!
Egy perc sem telt el, máris kettővel mentek a Kiábrándítók! Viktor játszott BGergőhöz, aki Zozót ugratta ki, a labda majdnem hosszú lett (hmm... hogy lehet egy, elvben, gömbölyű labda hosszú?!), de Zozó még becsúszva be tudta adni, ahol a középen berobbanó Balázs közelről a kapuba lőtt!! 0:2!
"Ha egy üzlet beindul!", mondás igazságtartalmát húzta alá a következő öt perc, ami alatt BGergő két szép akció végén két gólt lőtt!! 0:4!! Ez az üzletes mondás különösképpen igaz volt BGergőre, aki eddig még (szinte hihetetlen de igaz) nem szerzett gólt idén, (azt csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az eddigi 7 meccsből, csak háromszor lépett pályára...) most eddig 10 perc alatt 3 -at is jegyzett.

Egyre jobban átvette a játék irányítását a Kiábrándítók együttese, míg az ellenfél inkább a keménykedésben jeleskedett, no meg a 10 pontos beszólásokban! Történt ugyanis, hogy a Kiábrándítók igencsak szóvá tették egyik Viak csatárnál, hogy ugyan már inkább a labdát rugdossa, mint mások lábát, erre ő: "Azt csinálok amit akarok Öreg!!". Egy másik Viakos, hórihorgas védő meg, miután Viktorral csatáztak egyet a labdáért, majd Viktor keményen, de szabályosan elhozta, a bíró felé hördülve számonkérte tőle a szabadot. Zozó erre elmagyarázta neki, hogy előtte vagy 4x belerúgott ő is Viktor lábába, mire ő: "Na és? Mi van akkor?!".
Szóval zajlott az élet rendesen a pályán. A négygólos előny birtokában kissé kiengedő Kiábrándítóknak hamar ébresztőt fújtak a Viakosok! Az addig parádézó Márknak kétszer is a kapujába kellett nyúlni gyors egymásutánban, ugyanis a nagy lövőkedvel megáldott hazai csapat két ízben is túljárt az eszén! 2:4!
A félidő előtt sikerült azonban a vendégeknek újra megzörgetni az ellen hálóját: Viktor kiugratása után Zozó pöckölte el a kifutó kapus mellett a labdát! 2:5!

Bár az elején megijedhettek a Kiábrándítók szimpatizánsok a sok Viakos helyzettől, de az első félidőben végül teljesen megérdemelt három gólos vezetésre tett szert csapatuk. S ezt még sikerült is fokozni a szünet után! Egyre nagyobb kedvel (nem mintha a kedvszintel eddig baj lett volna) játszottak a vendégek, míg a hazaiak egyre idegesebbek lettek és kapkodóvá vállt a játékuk.
Számtalan ziccert alakíthattak volna ki a Kiábrándítók a kapuskidobásokból, (a hazai védelem nagyon szellős volt) de a vizes füvön rendre megcsúszott a labda, így nem alakultak ki a nagy helyzetek. Nem kellett azonban nagy ziccer Viktornak, aki egy megkerülős csel után bombázott a kapuba!! 2:6!
Ezután további helyzeteket láthattunk vendég részről: előbb Andris lőtt kapásból nem sokkal fölé, majd BGergő és Dávid csiki-csukizták ki a Dinamo védelmét, ám végül kimaradt a helyzet.
A másik oldalon Márk rendkívül magabiztosan hárította a számtalan távoli löketet, így úgy tűnt eldől a meccs, főleg azután, hogy Zozó ismét betalált! Dáviddal háromszögeztek volna, de Zozó visszapassza lecsúszott, ez viszont becsapata a már kimozduló kapust! 2:7!

Mondhatni kiütés. Már a második játékrész felénél tartott a meccs, és semmi jele nem mutatkozott annak, hogy itt még kérdéses lehet a Kiábrándítók győzelem. Aztán mégis kétséges lett...
Előbb csak egy gólt kaptak. Még mindig van 4 közte. De aztán gyorsan jött a második! Már 4:7!
Még fel sem ocsúdtak a fehérmezesek a kapott góloktól, cimbalom szögből zúzta be a Viak 5. találatát, Márk szinte még a kezét sem tudta felemelni, és már a hálóban volt a labda! Már csak kettő közte! 5:7!!
Egy szabadrúgás adott esélyt a Kiábrándítóknak a megnyugtató gól szerzésére, ám Viktor bombájáról Balázs centikkel maradt csak le. Majd Zozó nyugtathatta volna meg a kedélyeket: Dávid bombája kijött a kapusról, pont Zozó elé, aki azonban centikkel célt tévesztett.

Már-már úgy tűnt nagyobb lehet a baj, de végül BGergőnek sikerült ismét hálót zörgetni (ezen a meccsen már negyedszer!!): egy remek kiugratás után előtte a kapus mellett a labdát!!! 5:8!
Az esetnél a visszafutó Dinamos védő (á la"Azt csinálok amit akarok, Öreg!") ismét inkább bokát rugdosott, és a szokásos nótát fújva még csak elnézést sem kért, (sőt! De ezt inkább nem részleteznénk...) szerencsére BGergő megőrizte a hidegvérét, így nem lett kakaskodás a dologból.
A megnyugtató gól után azonban ismét kezdhettek idegeskedni a Kiábrándítók: egy távoli lövés Zozón pattant meg, így a másik irányba elmozduló Márk mellett a hálóba kötött ki! 6:8!
Erre azonban hamar jött a válasz, ráadásul milyen válasz!! Zozó kapott vissza egy labdát BGergőtől, majd három csellel beszlalomozott a kapu előterébe, ott pedig spiccel a kapuba bombázott!! 6:9! De jött a szokásos Viakos gyors válasz! Szöglet után elváltották egymást a Kiábrándítók védői, így ismét csak kettő közte!! 7:9!!

S ezután jött volna a slusszpoén! Már csak két perc volt hátra, jöttek előre rendületlenül a Viakosok, ám Márk ismét elkapta a fonalat, így nem sikerült újabb gólt szerezni. Sőt, ha Balázs egy kicsit pontosabban céloz a végén meglehetett volna a 10. Kiábrándítók találat. Így végül a slusszpoén elmaradt.
Egy már megnyert meccset hagyott elúszni majdnem a Kiábrándítók csapata, mindezt 10 percnyi fegyelmezetlen játék miatt, de végül megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, egy olykor sunyin, olykor szabálytalanul, olykor szépen játszó Viak ellen.
A hazaiak így nehéz helyzetbe került, gyakorlatilag már csak az az esély maradt számukra, hogy megnyerjék a hátralevő meccseiket, míg a vendégek kissé elszakadtak a zsúfolt középmezőnytől.

Meccs utáni nyilatkozatok

BGergő: "Mindig mondom, hogy passzoljunk többet, most amikor ezt megtettük mindig gólt is szereztünk! Amúgy nem volt rossz az ellenfél, viszont a bíróhoz lenne egy két szavam: 1.: **** ** ***! 2.: ** ***** *********!"

Viakcsatár: "Te Öreg! Engem ne kérdezzél, mert azt csinálok amit akarok! Értetted Öreg?! És akkor mi van?!"

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2009-11-09 21:15:45
Összes komment: 444
válasz erre

11

Cseri írta:
#10

"Nyertünk, s vezetjük a bajnokságot, 6 meccsből 16 ponttal, saját kapufa nem volt benne, az ellenfélnél viszont ballal, jobbal, fejjel, szögletből, amit el tudsz képzelni.

Nem volt semmi állat a pályán, csak az ellenfélből egy sötét paraszt, de úgy néz ki, az már minden meccsen kijár.

Szóljak valami haveromnak, vagy megleszünk szerdán?"

Ez topic téma, de ha már itt került szóba: egy haverodnak szólhatnál: Szabinak  smile

Cseri
2009-11-09 16:55:40
Összes komment: 11
válasz erre

10

Nyertünk, s vezetjük a bajnokságot, 6 meccsből 16 ponttal, saját kapufa nem volt benne, az ellenfélnél viszont ballal, jobbal, fejjel, szögletből, amit el tudsz képzelni.

Nem volt semmi állat a pályán, csak az ellenfélből egy sötét paraszt, de úgy néz ki, az már minden meccsen kijár.

Szóljak valami haveromnak, vagy megleszünk szerdán?

zogmund
2009-11-09 16:42:21
Összes komment: 444
válasz erre

9

Ja, és ZPeti hol vagy?????

zogmund
2009-11-09 16:41:19
Összes komment: 444
válasz erre

8

Cseri írta:
#7

"Igazad van krónikás. A Gergő futószalagon gyártott góljai szerintem még Anonymust is összezavarta volna az események hiteles vázolásában. Az előny megnyugtató volt, a győzelem is, kisebb izgalommal a végén, csak azért, hogy úgy érezzék, volt valamennyi esélyük...

Kár, hogy a hétvégi bajnokságainkról nem írsz, lenne mit, hoztam jó formám a kapufák terén, csekély 5-öt lőttem, egy meccsen, hátvéd létemre.

Szerdán vagyok..."

Valami tehén, vagy birkanyáj volt?  smile
Saját kapu fája is volt benne mi  smile
Legalább nyertetek? Mert ha nem, na az a szívás...

Remélem leszünk elegen szerdán, mert eddig nem túl kecsegtető a szitu, de idén ezzel még nem volt gond (kopkop)

Cseri
2009-11-09 09:13:07
Összes komment: 11
válasz erre

7

Igazad van krónikás. A Gergő futószalagon gyártott góljai szerintem még Anonymust is összezavarta volna az események hiteles vázolásában. Az előny megnyugtató volt, a győzelem is, kisebb izgalommal a végén, csak azért, hogy úgy érezzék, volt valamennyi esélyük...

Kár, hogy a hétvégi bajnokságainkról nem írsz, lenne mit, hoztam jó formám a kapufák terén, csekély 5-öt lőttem, egy meccsen, hátvéd létemre.

Szerdán vagyok...

zogmund
2009-11-06 12:26:57
Összes komment: 444
válasz erre

6

Zubi írta:
#1

"Szép volt fiúk!
Kár hogy nem lehettem ott. Főleg, hogy ilyen gólzáporos góllővés-statisztika-javító meccs volt  smile"

Ja, a góllövés statisztika nőtt, de a gólarány nem, de sebaj  smile
Húzzá bele öreg, mer már BGergő is lekörözött, rólam nem is beszélve  smile

zogmund
2009-11-06 12:25:49
Összes komment: 444
válasz erre

5

Na végre regisztráltál Viktor, s látom egyből be is indultál  smile
Nagyon helyes!

Én teljesen úgy emlékszem, hogy már megnyugtató volt, és 5 : 2 -re vezettünk  smile
3 -at biztosan az első félidőben rúgtunk, és ők meg kettőt ugyanezen játékrészben. Az a baj, hogy BGergő olyan gyorsütemben, és nagymennyiségben vágta a gólokat, hogy nem tudtam követni  smile
Mondjuk igaz ez a kapottakra is... Hihetetlen hogy ilyen rövid idő alatt ennyit kapjunk...
De sebaj, nyertünk, ez a lényeg  smile

Cseri
2009-11-06 12:06:39
Összes komment: 11
válasz erre

4

Szabinak meg üzenem, hogy járjon gyakrabban meccsre, mert az egy dolog, hogy újoncként is több gólt lőttem, de az már végképp elfogadhatatlan, hogy a Jani kapus létére is több gólt rúgott idén. Nekik amúgy meg gratula a kupagyőzelemhez. Remélem lesz olyan kupa is, ami nem betonon van, akkor én is erősítem a sorokat.

Cseri
2009-11-06 12:01:28
Összes komment: 11
válasz erre

3

Zubi!

Kár, hogy nem voltál ott, mert így ketten is megelőztünk a góllövőlistán, s már nem dicsekedhetsz a fényes házi ezüstéremmel. Szerintem a statisztikánk sajnos nem javult sokat, ha maradt volna a 6-7 közte, akkor igen, na majd a következő meccsen.

Cseri
2009-11-06 11:59:48
Összes komment: 11
válasz erre

2

Zozó!

nagyon jó kis tudósítás újra, csak vannak benne kisebb csúszások, bár ez egy ilyen hektikus meccs után nem is csoda. Te sem emlékezhetsz mindenre.

Nem török a babérjaidra, de a történeti hűség kedvéért. 3:2-vel fordultunk, 3:0 után rúgtak gyors kettőt. A Gergő becsúszós gólja, amiből kakaskodás lett, az az 5. gólunk volt.

A bíróra meg nem érdemes szót vesztegetni, semmit nem fújt le, mint ha ott sem lett volna, pedig a meccs nem volt épp barátságos hangulatú...

Jó hallani, hogy lesz majd még egy védő beállítottságú játékos a Gergő személyében, én is többet tudok majd felmenni segíteni a támadásokat, romlik a statisztikám, nincs meg a meccsenként egy kapufa smile

Zubi
2009-11-06 10:41:16
Összes komment: 47
válasz erre

1

Szép volt fiúk!
Kár hogy nem lehettem ott. Főleg, hogy ilyen gólzáporos góllővés-statisztika-javító meccs volt  smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes