csík csík
nyíl

Történelmi pillanatok!!

2008/12/04, 00:00


Igazi tétje már (sajnos) nem volt a Torpedó elleni idei utolsó meccsünknek, mármint ami a helyezést illeti.
A presztízs azonban fűtötte a csapatot, ami ezen az estén eredményességgel párosult! Első ízben sikerült nyerni a Torpedó Vodka csapata ellen!!

Remek mérkőzést játszottunk ellenük, ráadásul egy másik történelmi pillanat is elérkezett: Márk gólt szerzett!!
A részleteket a tudósításban olvashatjátok, de azért azt még hozzá kell tenni, hogy az ellenfél nem a legerősebb összeállításban lépett pályára (bár ez sem volt gyenge), de hát egy Torpedó az mégiscsak Torpedó!


Torpedó Vodka - Kiábrándítók : 0-5 ( Gól: Balázs 1, BGergő 1, EGergő 1, Márk 1, Zubi 1)

Minden az előző idény végén kezdődött... Akár így is kezdhetnénk ezt a tudósítást (mint ahogy tesszük is), ugyanis az előző idény végén az utolsó forduló után (amikor a Kiábrándítók egy szintén fontos meccset vívtak az Igénytelenekkel, igaz, akkor a kiesés szempontjából volt érdekes számukra) a Torpedósoknak megfogadták, hogy a következő idényben megverik őket.
Nos, itt volt a lehetőség a történelmi tettre, hogy beváltsák ígéretüket, és legyőzzék a rekordbajnok Torpedót! Rendkívül izgalmassá vált a bajnokság vége, utolsó forduló előtt még 5 csapatnak volt esélye az elsőségre (az utolsó fordulóbeli izgalmak is megérnek egy misét. Erre a későbbiekben egy külön cikket szentelünk), de a nap utolsó meccsén már igazi tét nélkül léptek pályára a csapatok. A Torpedónak volt több oka az iparkodásra, ugyanis egy győzelem esetén ezüstérmes, döntetlennél negyedik, azonban ha kikapnak hatodik helyen fejezik be az idényt. Kiábrándítók szempontból a maximum a 4. hely, de ezt is csak győzelem esetén szerezhetik meg, minden más esetben maradnak az ötödikek.

Mindezek ellenére komolyan vették a találkozót, legalábbis a csapatnévsor erre utal, Márk - Szabi,EGergő,BGergő - Balázs kezdővel léptek pályára, csereként pedig a három Z volt jelen: ZPeti, Zubi, Zozó.
Fontos megemlíteni, hogy mivel az elmaradt Torpedó - Igénytelenek meccset is be kellett pótolni, ezért csak 15 perces félidőket játszottak a csapatok.

A Kiábrándítókon látszott, hogy a biztonsági focit helyezik előtérbe, ezrét a teknősbéka hadműveletet választva teljesen visszahúzódtak a saját hatosuk elé. A Vodkások persze nem arról híresek, hogy ne tudnának feltörni egy ilyen védelmet, ellenük általában így szoktak játszani.
Hasonlóan indult a meccs, mint az előző idényben, akkor BGergő, most Balázs lőtte a meccs első gólját!! Szabi remek labdájával a kapus lába között lőtte a játékszert rendeltetési helyére!! 0-1!!

Jött is azonnal a felelet: bal oldalon teljesen egyedül kapta a labdát egy Vodkás, aki okosan megnézte a hosszút, ám labdája a kapufán csattant! Nagy lehetőség volt ez az egyenlítésre, nem sokkal később pedig a második esély, középről megeresztett lapos lövést Márk bravúrral tornászta ki!
Nem volt tehát eseménytelen a mérkőzés, a Kiábrándítóknál elsősorban Balázs okozott zavart elől, gólt azonban mégsem ő, hanem BGergő ért el: Szabi adott ismét jó labdát a balszélen, BGergő már majdnem kivitte, de aztán mégsem, végül erősen a kapuba bombázott!! 0-2!!

Ilyen sem volt még, két góllal mennek a Kiábrándítók a Vodkások ellen, persze ezt nem hagyhatták annyiban, nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, többször is helyzetbe kerültek, de Márk nagyon jó napot fogott ki, és mindent hárított.
ZPeti és Zubi beállásával próbáltak frissíteni a Kiábrándítók, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, egy két távoli lövéssel vétették észre magukat. Ez azonban azért sem volt veszélytelen, mert az ellen portása előszeretettel tett kirándulásokat a félpályáig, így a kapu teljesen üresen maradt.
Nem lehetett unalmasnak mondani a játékot (sőt!), mindkét csapat látványosan, szépen focizott több gól azonban már nem született az első félidőben.

Kiábrándítók lehetőség vezette be a második játékrészt: Zozó kapott labdát a félpályán, a kapuig cselezte magát, már a kapus mellett is elgurította, ám a visszafutó védők tisztáztak a gólvonal előtt. Pár minutummal később ZPeti és EGergő rendeztek tűzijátékot a Vodkások kapuja előtt: ZPeti bombáját bravúrral védte a kapus, a kipattanót EGergő egyből rátűzte, ám e kapuvédő ezt is hatástalanította, a kipattanó ismét ZPeti elé került, aki változtatva a koreográfián inkább begurította EGergőnek, ő pedig közelről a kapuba lőtt!!! 0-3!!

Folytatódott a Kiábrándítók helyzetdömping: Zozó cselezte le magát szépen a jobb oldalra, majd ügyesen visszagurított a második hullámban érkező Szabinak, aki kapásból a léc alá bombázott volna, a kapus viszont nem így gondolta, bravúrral kifogta a lövést! Egy perc múlva ismét Zozó vitte el a jobb oldalon, ballábas lövését ismét védte a kapus!
A második félidő eleje tehát egyértelműen a Kiábrándítóké volt, ennek ellenére hamar magukra találtak a Torpedósok, és ismét kezdtek veszélyes szituációkat kialakítani, de mint mondtuk: Márk nagy napot fogott ki (ha belegondolok, ennek így semmi értelme: napot kifogni, ráadásul nagyot...), így nem született Torpedós gól, csak kapufa.

És ekkor egy történelmi pillanathoz érkeztünk! No nem az történt, hogy lefújta a bíró a meccset, és nyertek a Kiábrándítók. Ennél még történelmibb!! Márk egy Torpedós akció után megfogta a labdát, és nemes egyszerűséggel átdobta az ellenfél kapujába a labdát!!! A bajnokság történetének (talán) első kapusgólja!!! 0-4!! A Kiábrándítók történelmében mindenképp példa nélküli az az eset, hogy Márk is föliratkozzon a góllövők közé!! Mivel már említettük Márk esetét a nappal, most eltekintünk ettől, csak annyit jegyzünk itt meg, hogy ez tényleg nagy volt!

A hátralevő játékrészben még megpróbálta a szépítő gólt bevinni a Torpedó csapata, de a szerencse is elpártolt tőlük, a Kiábrándítók pedig nyugodt és szép játékkal tartották biztos előnyüket. Hogy ez idény utolsó meccsét is 5-0 -al fejezzék a Kiábrándítók, mint tették az az előző idényben, arról Zubi gondoskodott: egy szép kontra végén közelről bombázott a kapuba!! 0-5!!

Végül tehát sikerült beváltaniuk ígéretüket a Kiábrándítóknak, fennállásuk alatt először vertek Torpedót, ráadásul a Vodkások se kapnak ki túl sűrűn 5 góllal (ha egyáltalán kikaptak már ennyivel valaha is).
Nagy meglepetésre csak 6. helyen fejezte be szereplését a Torpedó, míg a Kiábrándítóknak be kell érniük a 4. pozícióval, csak egy hajszálon múlt a dobogó, de ez az utolsó meccs minden bizonnyal, feledteti velük a helyezés feletti keserűségüket.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes