csík csík
nyíl

Kemény volt, de sikerült!

2009/10/01, 00:00


Nehéz meccsen van túl csapatunk, de 3 ponttal a zsebben.
Rengeteg hiányzónk volt, ráadásul az is nehezítette a helyzetet, hogy Zsoltit a meccs kezdésének pillanatában rendelték haza, s mivel Jani késett 10 percet, így az elején Zozó állt a kapuba.
Cserénk is csak egy volt (10 perc után), igaz az ellenfélnek meg egy sem.

A győzelmet Zubinak ajánljuk, aki a meccs napján ünnepelte születésének napját!


FöldturkÁszok - Kiábrándítók : 2-4 ( Gól: Zozó 3, Viktor 1)

Érdekes meccsre volt kilátás a FöldturkÁszok - Kiábrándító összecsapáson, ugyanis eddig mindkét csapat jó meccseket vívott, s bár a hazaiak mindkét alkalommal vesztesen hagyták el a pályát, azért a Armada elleni 1:2 és a CSTB elleni 1:3 bizakodásra adhat okot.
A Kiábrándítók az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket, így nagyobb önbizalommal tekinthettek az összecsapás elé, ám hamar kiderült, hogy nem lesznek könnyű helyzetben, ugyanis nagyon kevesen jelentkeztek a meccsre játékosnak... A hely szűke miatt most nem soroljuk fel az összes hiányzót, jól jellemzi a képet, hogy a meccs kezdetének pillanatában Zsoltinak haza kellett mennie, s mivel Jani még nem ért a meccs színhelyére így csere nélkül és Zozóval a kapuban kezdtek a Kiábrándítók (kezdő: Zozó - Andris, Viktor, Szabi - Balázs).
A másik oldalon sem volt sokkal rózsásabb a helyzet kezdéskor ott sem sok cserét lehetett találni, viszont komoly szurkolósereg gyűlt össze buzdítani az Ászokat.

Nagy iramban de kevés helyzettel kezdődött a mérkőzés, hamar magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, a vendégek azonban jól megszervezték a védelmet, így csak két középre tartó távoli lövést kellett a Kiábrándítók kapusának hatástalanítani.
Az első nagy rohanás után még jobban belekezdtek az Ászok (helyesen belefolytattak, hiszen már elkezdték... Vagy nem?!), ekkor már Jani is megérkezett így ő védhette szemmel a következő két távoli Turkász próbálkozást, mindkettő a kapufán csattant. Teljes mértékben igaza volt ekkor annak, aki azt mondta: "Ez csak egy hajszálon múlt!", hiszen tényleg csak milliméterek hiányoztak az Ászoknak, hogy megszerezzék a vezetést.
Ettől függetlenül a Szabi, Viktor védelmi tengely jól muzsikált, nem engedték közel az ellen támadóit, viszont mint az előbbi példa is jól szemlélteti, a "nehéztüzérségükkel" nem volt gond.

A mérkőzés első harmadának végéhez érve átvették az irányítást a vendégek, egyre többet volt náluk a labda, igazán nagy helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, csak Viktor lövései jelentettek némi veszélyt. Egyre jobban fokozták a nyomást a Kiábrándítók (mondjuk ez lehet, hogy kissé erős kifejezés), ennek ellenére némileg váratlanul szerezték meg a vezetést. Zozó iramodott meg a bal oldalon egy kiugratás után, lefutotta védőjét, és a kapus lába között a hálóba lőtt!! 0:1!
Postafordultával jött is volna az egyenlítés, de Jani nagyot mentett, egy hazai lehetőségnél, így maradt a Kiábrándítók előny, ám a hazaiak nagyon iparkodtak, hogy minél hamarabb találjanak egy gólt. Ez a felállás jobban feküdt a vendégeknek, jött is egy - két életveszélyes kontra (egyiknél Balázs egy remek passz után iramodott meg a szélen, egy csel után tökéletesen centerezett, ám a labda elsuhant az üres kapu, és Szabi előtt is), s ezt hamar lereagálták a hazaiak, kissé visszavettek a tempóból, és inkább türelmesen építgették támadásaikat.
Végül Kiábrándítók segítség kellett az egyenlítéshez: egy eladott labdát szépen tekert a hosszúba a FöldturkÁszok csatára!! 1:1!!

Kezdődhetett minden elölről. Az egyenlítő találat igencsak felpezsdítette a meccset, mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám vendég oldalon Jani szinte mindent fogott, megbabonázva ezzel az ellen támadóit!
A félidő zárásaként Viktor lőtt kapufát, csak hogy meglegyen a sormintája (eddig minden meccsén lőtt egyet...), a szünetre azonban döntetlennel vonultak a felek, ami igazságosnak volt mondható.

Élénk második játékrésznek lehettek szemtanúi a szemtanúk...
A Kiábrándítók egyből belekezdett, Balázs cselezgetett a bal szélen valahogy begyötörte a labdát, ott szabi még éppen tovább tudta pöckölni, így Zozó már csak a kapussal állt szemben, de mellé lőtt 3 méterről! Óriási ziccer maradt ki rögtön az elején.
Nem sokáig bánkódtak azonban a Kiábrándítók: Jani tértölelő kidobását Balázs fejjel továbbította Zozó elé, aki kapásból bezúdította a kapuba a játékszert!!! 1:2!! Remek találat, gyönyörű előkészítéssel!
Ismét tempót próbált váltani a hazai gárda, de nem sikerült ismét felpörögni, Jani pedig továbbra is extázisban védett, s, hogy méginkább elkedvetlenedjenek a hazaiak, arról ismét Zozó gondoskodott: egy kiugratást követően Andrissal vezethették a támadást, Andris okosan elvitte a védőket, Zozó meg egy csellel elhúzta a kapus mellett, majd az üresen maradt kapuba továbbított!! 1:3!!

Továbbra is kitartott a nagy iram, de érezhetően pontatlanabbak lettek a Turkászok, talán fejben már feladták a meccset, így a Kiábrándítók több ígéretes kontrát vezettek (Viktor többször jól indult meg, majd Andris kiugratása lett hajszállal hosszú Zozónak), s érett játékkal tartották előnyüket.
Távoli lövések így is akadtak hazai oldalról, de Jani mint már említettük lehúzta a redőnyt. A végére még három emlékezetes esemény maradt, röviden: egy hazai kapufa, egy vendég gól majd egy hazai gól.
Hosszabban: a hazai kapufa egy szép betörés után keletkezett (Jani most csak szemmel védett), a vendég gól viszont érdekes szituációból.
Zozó startolt rá egy kidobásra, amit a védő a kapusnak, a kapus a védőnek akart hagyni, így majdnem elfejelte kettőjük közül a játékszert, ám a védő a levegőben taszajtott rajta egyet, így egy szép ívű zuhanás lett a nóta vége (minden van itt kérem egy mondatban: fejelés, taszajtás, zuhanás, ív, nóta...). A bíró egyértelműen szabadrúgást ítélt, ám mivel a zuhanás nem volt épp kellemes Zozó részére, még a földön fetrengett egy darabig, s ez magára vonta a védők meg a kapus figyelmének jelentős hányadát. Viktor azonban a pillanatnyi figyelmetlenséget kihasználva meglepetésre nem a kapufára, hanem a kapuba lőtte az egyből elvégzett szabadot!! 1:4!!
A spori gondolkodott egy ideig, mit ítéljen, ám nem talált kivetni valót az előző cselekményben, így megadta a gólt.

S, hogy a harmadik fontos esemény se maradjon ki: a középkezdésből letett labdát egyből elvállalta az önbizalomhiányban nem szenvedő Turkász játékos, és meglepetésre a labda akadálytalanul surrant be a Kiábrándítók kapujának jobb alsó sarkába... 2:4!! (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez volt a Kiábrándítók történetének 333. bekapott gólja. Mindezt persze csak a statisztikusok kedvéért említettem :-))
Sok idejük már nem volt eme nagy gól által okozott mentális és fizikai lökés kiaknázására a haza csapatnak így a vége maradt a 2:4!

Színvonalas és sportszerű mérkőzés láthatott a közönség, nem érdemtelen Kiábrándítók sikerrel, ám a hazaiakat is minden dicséret megilleti, bár valószínűleg ez kevésbé enyhíti fájdalmukat, ugyanis harmadik meccsen harmadik nagyon szoros vereségüket könyvelhették el.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

admin
2009-10-02 10:26:35
Összes komment: 137
válasz erre

10

Jani írta:
#9

"sőt zubi! 33 meccs 39 gól, még kicsit erősíteni kell, hogy Müller bácsit utolérd smile"

Ja, de ez még nem a teljes, csak az utolsó 5 idény (asszem)...
Bár így sem rossz  smile
Gratulálunk a 20. meccsedhez  smile

Jani
2009-10-02 09:54:23
Összes komment: 102
válasz erre

9

sőt zubi! 33 meccs 39 gól, még kicsit erősíteni kell, hogy Müller bácsit utolérd smile

Jani
2009-10-02 09:51:36
Összes komment: 102
válasz erre

8

ahogy böngészem a statisztikákat B. Gergő statisztikái figyelemreméltóak... 36 meccs 33 gól... az quite good

Jani
2009-10-02 09:49:51
Összes komment: 102
válasz erre

7

hazudtam csak 29. alkalommal smile Az gyenge... Igyekezzen a gólvágónk!

Jani
2009-10-02 09:48:55
Összes komment: 102
válasz erre

6

látom Zozó a nagy gólvágó... 52. meccsén a 32. alkalommal volt eredményes... Nem rossz! smile

Jani
2009-10-02 09:47:16
Összes komment: 102
válasz erre

5

Ez volt a 20. meccsem a Kiábrándítók színeiben! Köszönöm a védelemnek és én is Zubinak ajánlom fantasztikus győzelmünket!

admin
2009-10-02 09:08:07
Összes komment: 137
válasz erre

4

Amúgy ZPeti alanti kommentje volt a szumma 100.
Gratulálunk nyereményét átveheti a következő Kiábrándítók színekben rúgott gól után!

zogmund
2009-10-02 09:05:09
Összes komment: 444
válasz erre

3

ZPeti írta:
#1

"Gratulálok!Szép volt! Zogmund a gólvágó! Lefogadom, h mindhárom gólt még kapusként lőtted!  smile
És Kláfnak Boldog Születésnapot! Tegnapra.. smile"

Áááá, nem még épp cserébe voltam az első kettőnél, a másodiknál, meg elmentem visszahozni a labdát, mert valamelyik okos kilőtte a stadionból  smile

Ez a "Kláf" ismerős volt valahonnan... Aztán végignéztem az interjúkat, és rájöttem  smile ("Kláfon! Ez a gyerekkori kép...brutál!!" )  smile

Míg böngésztem az interjúkat előtört az az életérzés, hogy folytatni kéne... Asszem fogom is... Reszkessssetek  smile

Zubi
2009-10-01 20:58:53
Összes komment: 47
válasz erre

2

Koszonom a koszonteseket!
Szep ajandek toletek ez az eredmeny. Remelem mielobb egyutt unnepelhetem a csapattal a kovetkezo gyozelmet  smile

ZPeti
2009-10-01 20:07:35
Összes komment: 69
válasz erre

1

Gratulálok!Szép volt! Zogmund a gólvágó! Lefogadom, h mindhárom gólt még kapusként lőtted!  smile
És Kláfnak Boldog Születésnapot! Tegnapra.. smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes