csík csík
nyíl

Vereség a "helyosztón"

2009/12/01, 00:00


Egy szoros meccsen végül kikaptunk az Armadától, történelmet írva, bár erről lehet lemondtunk volna.
Nem mondom, hogy nem érdemelt 3 pontot az Armada, de egy kis szerencsével miénk lehetett volna ez a pontmennyiség.

A szabadrúgás kombinációnk majdnem bejött (a gólvonalról mentettek a védők) ráadásul emberhátrányban! Ez mindenképp pozitívum :)


Kiábrándítók - Armada : 4-7 ( Gól: Viktor 3, Zubi 1)

Már igazi tét nélküli meccsen találkozott egymással a Kiábrándítók és az Armada. Csak a 4-8 hely a "tét". Ettől függetlenül mindkét csapat nyerni akart, a Kiábrándítók kezdője is ezt mutatta, Jani - Viktor, Zozó - Zubi, BGergő összeállítással léptek pályára a hazaiak, cserék között pedig Andris, Balázs és Szabi volt felfedezhető.

Nehézkesen indult a meccs, egyik csapat sem volt igazán felpörögve a derbire, ráadásul a csúszós talaj is közrejátszott, hogy nem alakult ki komoly lehetőség az első percekben. Kezdetben inkább a Kiábrándítókon lehetett észrevenni a motiváltság jeleit, a vendégek inkább csak támadásban próbáltak jeleskedni, a védelemmel nem sokat törődtek, ám itt is, ott is sok volt az átadási pontatlanság. Aztán szinte a semmiből vezetést szereztek a Kiábrándítók! Viktor vezette egyedül a labdát több méteren keresztül, majd mikor már majdnem elvesztette, lövésre szánta el magát, s a labda a kapuban kötött ki! 1:0!!
Nem sokat váratott magára az Armada egyenlítése, igaz nem pirosmezes játékos volt a főszereplő. BGergő utolsó emberként a labda helyett az előretörő Armada csatár lábát találta el, s az eset a büntetőterület
határán történt, a bíró habozás nélkül hetest mutatott! Persze a hazaiak hevesen reklamáltak (élükön BGergővel), ám ez nem hatotta meg a sportit, s a büntetőt értékesítették a vendégek! 1:1!

S ekkor történelmi eseményhez érkeztünk (bár lehet inkább lemaradtunk volna róla...)! BGergő továbbra is hőzöngött az ítélet miatt, míg a labdát felvitte a középkezdéshez, ez pedig az élesfülű sporinak nem tetszett, két perccel jutalmazta BGergőt! Igen ám, de ezek után BGergő kifejtette az ítélet igazságosságában való igen erős kételyét, s tette mindezt a maga nyelvezetével (no nem várható el minden focistától, hogy Jókait meghazudtoló szókincstára legyen), így a bíró egy fél percnyi hallgatás után 5 perces végleges kiállítással küldte le BGergőt...
No igen, a Kiábrándítók történetének első 5 perces kiállítása.
Ez persze igen nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat, akik ekkor Zozó, Zubi, Szabi mezőnyjátékos sorral próbálták kibekkelni az öt perces emberhátrányt. De láss csodát! Gyakorlatilag az 5 perc alatt egy kapuratartó lövést sem jegyezhettünk fel Armada részről, ellenben két óriási Kiábrándítók ziccer is bekerült a krónikába! Először Zubi ugratta ki remekül Szabit, aki a középen egyedül érkező Zozóhoz továbbított, ám a labda kissé mögé jött, így nem tudta az üres kapuba továbbítani azt. Másodszor a híres, hírhedt Kiábrándítók féle szabadrúgás-kombinációból szereztek majdnem gólt a fehérmezesek: Szabi tette le Zubinak, aki középre jétszott Zozóhoz, ám most is egy kissé Zozó mögé jött a labda, ezúttal viszont sikerült a kapu felé sarkaznia a játékszert, ám a gólvonalról kivágták a visszafutó védők! Nagy helyzet volt mindkettő!

Ahogy a nagy könyvben meg van írva: "a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat"! Már kiegészültek a hazaiak, amikor egy távoli löket akadt be Jani kapujába! 1:2!!
Cserékkel próbáltak frissíteni a hazaiak, Andris és Balázs beállásával megélénkült a Kiábrándítók támadójátéka, melyet Andris helyzete vezetett be: Szabitól kapott jó labdát a jobb szélen, ám kicsit megcsúszott a labda, így már nem tudta jól kapura tenni. Nem sokkal később pedig jött az egyenlítés a la Zubi! Két ember között szlalomozva, spiccel elrúgva, közben elcsúszva, a kapufáról bepattintva!! 2:2! Nem sok volt már hátra a félidőből, ám mégis sikerült újra megszerezni a vezetést az Armadának, egy hatalmas védelmi hibát kihasználva, így a szünetben 2:3 -at mutatott a nem létező eredményjelző tábla.

Sokkal pörgősebb második játékrészt láthatott a nagyérdemű! Az Armada is teljes kedvel és nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, gyors kontrákra játszva, míg a Kiábrándítók próbáltak nyomást gyakorolni az ellenfélre.
Ezúttal a kontrázós taktika jött be, egy gyors egyérintős felpassz után kettőre növelték a két csapat közötti különbséget! 2:4!
A Kiábrándítók pedig szépen lassan kezdték hozni a Paksi elleni formájukat, és inkább helyzet kihagyásban, mintsem annak értékesítésében jeleskedtek. Ráadásul nem is tudták olyan hatékonyan kihasználni a kontrákat mint az ellen, így inkább csak a "nagy akarásnak nyögés a vége" motívumot követve "hozták" a második játékrészt.
No ennek némiképpen ellentmond, hogy Viktor ismét egyre csökkentette a hátrányt egy bombával (3:4), de az előző állítást alátámasztja, hogy Szabi 100% -os ziccerben akkora luftot rúg, hogy két percig kellett keresni a jobb lábát, majd Zubi sem akar lemaradni a dologról, és a kapuval szemben állva 8 méterről kirúgja a labdát a stadionból...
Eközben az Armada ismét betalál, ezúttal közelről, így megintcsak kettő közte! 3:5!

Most azonban Viktor hamar visszahozza a reményt (ismét), Szabi forintos passzát lövi be!! 4:5! De a Paksi szindróma tovább tart, Szabi és Viktor is a kapufát találja telibe. Ezenközben az Armada életveszélyes kontrákat vezet, s csak Jani remek védéseinek köszönhetően nem nő a "távolság" a két csapat között.
A Kiábrándítók szurkolók szomorúan konstatálhatják, hogy a meccs utolsó negyedében már az utolsó passzok sem jönnek be, egyre több a technikai hiba, s ezt Zubi is konstatálja Szabival egy eladott labda után, így azonban nem jöttek vissza védekezni, ezt a lehetőséget pedig ziccerre játssza az Armada! Újfent kettő a különbség!! 4:6!

A hátralevő rövid időben már nem tudott újítani a Kiábrándítók csapata, míg az utolsó percben egy remek szóló végén (két védőt (sorrendben Viktort és Zozót) is, majd Janit is remek csellel csapta be) növelte hétre csapata góljainak számát az Armada csatára, így végül 7:4 -re nyeri a találkozót az Armada, a második félidőt látva megérdemelten. Így valószínűleg az Armada a 4. helyet szerzi meg, míg a Kiábrándítóknak marad az 5. - 8. hely valamelyike.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes