csík csík
nyíl

Egyre jobban sodródunk a B liga felé...

2010/04/09, 15:00


Egyre nehezebb helyzetben vagyunk...
Ismét vereséget szenvedtünk, pedig nem játszottunk rosszul, sőt. De ez is kevés volt. Pedig egy másik 0 pontos csapattal mérkőztünk, így a 3 pont létfontosságú lett volna...

Nem érdemtelenül nyert a Fehérvár, de lehetett volna fordítva is, nem is érdemtelenül.

Nagyon nehéz lesz innentől, s ha a következő két meccsen nem szerzünk 6 pontot, akkor... De ezt inkább nem is folytatom.
Helyette inkább:

HAJRÁ KIÁBRÁNDÍTÓK!!!!!!!!


FC Fehérvár - Kiábrándítók 7:4 (Gól.: Szabi 2, BGergő 1, Zozó 1)

Két nullapontos csapat találkozója volt az FC Fehérvár - Kiábrándítók derbi, egyik csapat sem büszkélkedhet az eddigi teljesítményével, ezért egy jó eredmény égetően fontos volt mindkét oldalon, mind a pontszám miatt (azonos esetén az egymás elleni eredmény számít!), mind pszichológiailag (nem mindegy, hogy a (talán) vízválasztó első győzelmet mikor szerzi meg a csapat).
A Kiábrándítók nem éppen a legjobb előjelekkel érkeztek a meccsre, BGergő, Szabi, Szilveszter és Zozó is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott, ott volt viszont Jani, ezúttal azonban nem ő vagy Márk állt a kapuban, hanem Zsolti.

Így kissé felforgatott kezdővel álltak fel a vendégek: Zsolit - Jani, Szabi - BGergő, Balázs. Ennek is köszönhetően defenzív taktikát választottak erre a meccsre, és inkább a kontrákra építették a támadásaikat. Eleinte úgy tűnt ez a stratégia beváltja a hozzá fűzött reményeket, lévén a vezetést (igaz egy szöglet után) a fehérmezesek szerezték meg BGergő jóvoltából! 0:1!
Rögtön jött volna a válasz, ám a kapufa közbeszólt: egy távoli Fehérvár lövés csattant a felső lécen. Az első félidőben a Kiábrándítók kapufái komoly szerephez jutottak, ugyanis a hazaiak 5 ízben is telibe trafálták! S ez jellemző is volt az első játékrészre, Kiábrándítók: veszélyes kontrák, Fehérvár: veszélyes távoli bombák.

A félidő dereka táján aztán ismét a Kiábrándítók voltak eredményesek: Szilveszter okos passza után Szabinak már csak az üres kapuba kellett továbbítania! 0:2! Nem tartott sokáig a Kiábrándítók öröm, egy szép akció után szépítettek Fehérváriak! 1:2!
A távoli lövésekkel nem volt szerencséjük, hisz ha nem a kapufa, akkor Zsolti könnyűszerrel védte őket, közel pedig a remeklő Jani vezette védelem nem engedte a vendégeket, ám az első adandó lehetőséget kihasználták. Ez is mutatta, hogy meleg perceket fog még átélni a vendég alakulat, főleg, ha nem tudnak végig koncentráltan játszani.
Szünet előtt azonban Szabi lélektanilag (ekkor még azt hitték a csapatok) fontos gólt szerzett, az ellen nem méltatlanul híres \ hírhedt kapusának egy hibáját sikerült kihasználni! 1:3!

A fordulás után aztán változott a játék képe! Bár Jani továbbra is remekül helytállt a védelem tengelyében, Zozónak ugyan ez nem sikerült, és mellette könnyűszerrel vitték el a labdát, és a változatosság kedvéért nem kapufát találták telibe a Fehérváriak, hanem gólt lőttek! 2:3!
Egyre inkább átvette a játék irányítását a hazai alakulat, s mostmár nem távoli kísérletekkel, hanem kidolgozott helyzetekkel próbáltak operálni a sárgamezesek, ami a sérülések \ fáradtság okozta egyre gyakoribb kihagyásokat elkövető Kiábrándítók hátsó alakzat mellett ez most már kivitelezhető volt. Így nem is volt olyan meglepő, hogy szép passzolgatások után ismét a Kiábrándítók hálójában kötött ki a labda! 3:3!!

Egy BGergő helyzettel, majd egy kapufával jelezték a vendégek, hogy nem omlottak össze teljesen, ám egy bírói hiba segítségével megfordították az állást a hazaiak! Szabi mellett vitte el egy Fehérvár játékos kézzel a labdát, ám a spori sípja néma maradt, s az így kialakult emberhátrányt gólra váltották! 4:3!
Ezek után 2 óriási védelmi hibából is gólt kaptak a vendégek, hogy a harmadikról már ne is beszéljünk...
1.: Zsolti egy bravúrja után a kipattanót egy Fehérvár játékos gyengén küldött a kapuba, ám a vendég védők elméláztak, és a három láb között átcsordogáló labda, az előző védés után épp feltápászkodó Zsolti mellett a kapuba vánszorgott...
2.: Kiábrándítók támadásból jött egy Fehérvári kontra, s Balázs és Szabi is megállt félpályánál, mondván ennek már úgyis annyi, s csak sétáltak vissza. Tényleg annyi volt, de a Fehérváriak létszámfölényben is még egy darabig passzolgattak (ez idő alatt könnyed kocogással visszaérhetett volna mindkét Kiábrándítók játékos), s csak utána lőttek gólt...
3.: Ismét a vészkapus stratégiát alkalmazták a Kiábrándítók ám az addig remeklő Janit ez annyira megzavarta, hogy félpályás gólt lőtt... ...a saját kapujába...

S bár a végén, az előbb említett vészkapus taktikával még kidolgoztak 3,4 helyzetet a vendégek, ezekből csak egyet sikerült értékesíteni Zozó révén (7:4), így a meccs végén a Fehérvári keblekből szállhatott fel a megkönnyebbült sóhaj:  megszerezték első rendkívül fontos pontjaikat a bajnokságban!
A Kiábrándítóknak meg innen már nagyon nehéz lesz kiharcolni a benntmaradást...

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

admin
2010-04-09 15:04:00
Összes komment: 137
válasz erre

1

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes