csík csík
nyíl

Első győzelem, Zubreczki show

2010/04/25, 11:34


Kellett ez már mint egy falat kenyér! Ismét jól játszottunk, s végre ennek meg is lett az eredménye, bár a végén ezúttal kivételesen mellénk állt a szerencse.
Minden dicséret megilleti a csapat tagjait, akik kiharcolták ezt a nagyon fontos győzelmet! Bár már megint 5 gól felett kaptunk, de végre sokat is lőttünk, köszönhetően elsősorban Zubinak, és az előkészítésben jeleskedőknek!

Az NSZK csapata is megérdemel egy elismerést, lévén végig sportszerűen játszottak!

Remélem folytatjuk a jó sorozatot, bár legközelebb nehéz falat előtt állunk: Paksi Halászlé lesz a soros ellenfelünk. Nyerni kék :-)


NSZK - Kiábrándítók 6:7 (Gól: Zubi 5, BGergő 2)

Két, várakozáson alul teljesítő csapat találkozott egymással a JÁG 1 -es pályáján az NSZK - Kiábrándítók mérkőzés keretein belül. Mindkét csapatnak égető szüksége volt a 3 pontra, a hazaiaknak azért, hogy ne kelljen a kieső zóna felé kacsingatniuk, míg a vendégeknek azért, hogy reális esélye legyen a bentmaradást illetően.
A Kiábrándítók ennek fényében - idén talán első ízben - érkeztek a különböző problémákat nélkülöző, közel legerősebb kerettel (EGergő és | vagy Viktor jelenthetett volna még erősítést), a kezdő is ezt tükrözte: Márk - Zozó, Jani - BGergő, Zubi cserék között pedig Szabi, Balázs és Szilveszter állt bevetésre, míg Andris ezúttal csak nézőként volt jelen.

A Kiábrándítók kezdték jobban a találkozót, magukhoz ragadták az irányítást, és már az első percektől kezdve kapura veszélyes helyzeteket alakítottak ki, főleg szögletek után. Vendég fölényt hozott tehát a mérkőzése eleje, így aztán némi meglepetésre adott okot, hogy megszerezte a vezetést az NSZK! 1:0!
Nem tartott sokáig a sárga csíkosok boldogsága, Zubi gyönyörű egyéni alakítás után egalizált: Egy remek csellel küldte el védőjét szalonnáért, majd egyedül tört kapura, és spiccel a rövid felsőbe bombázott!! 1:1!!
A gyors gólváltás után aztán kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon szükség volt a kapusok bravúrjaira, hogy ne változzon az állás, sőt, NSZK-s részről a kapufára is, ezen pályatartozék 3 ízben akadályozta meg a Kiábrándítókat a gólszerzésben.

A félidő vége felé közeledve aztán gyors egymás utánban kétszer is gólt értek el a hazaiak boldogságot szerezve ezzel azoknak akiknek ez örömet okoz: előbb Zozó mellett vittel el csatáruk, majd kiszorított helyzetből nagy erővel lőtt a hosszúba, a félidő zárásaként meg a kapu előterében elvégzendő szabadrúgást tettlegelt be játékosuk piszkosul a hosszú felsőbe! 3:1!
Hidegzuhany volt hát ez a javából a fehérmezeseknek és az értük szurkolóknak illetve akiket ez hidegzuhanyként ért, így változtatni kényszerültek a taktikán a Kiábrándítók, gyakorlatilag 1-2-1 -es és 1-1-2 -es formációt öltve, variálva keményen letámadva kezdték meg a második játékidő kezdősípszó utáni részét.
Hátul ezen oknál fogva felváltva Janira és Zozóra hárult a védekezés oroszlánrésze amit mondhatjuk úgy is, hogy tisztességgel elvégeztek. (Na jó, legyünk egy kicsit elfogultak: remekül megoldottak! Így már jobb :-))
Ennek ellenére legtöbbet Nyugat-Német lábakon vándorolt a labda, ügyesen járatták a játékszert, igaz, hogy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, maximum távoli lövések eresztődtek meg a vendégek kapuja irányába.
Amikor viszont a Kiábrándítók megszerezték a játékszert hamar helyzetbe is kerültek, Szabi, BGergő és Zubi is agilisen játszott, s végül utóbbi mattolta ismét az ellen - egyébiránt jól védő - kapusát, s bár Zubi sakkban is jeleskedik, ezúttal fociban tette meg ezt! 3:2!

BGergő szállította a várva várt (no persze nem mindenki által) egyenlítést, kontra után egy ütemet várva, melyben a védője is és a kapus is lövésre számított, gyakorlatilag begurította 6 méterről a kapuba a labdát!! 3:3!
Ám mielőtt a vérmes remények táplálását elkezdhették volna a Kiábrándítók, egy csúnya védelmi hiba után (4 mezőnyjátékosból 3 fogott két NSZK -s játékost, míg Jani próbálta az adott idő alatt a legtöbb betonvédő világrekordját megdönteni, nem sok sikerrel, így üresen maradt egy NSZK csatár...) ismét megszerezte a vezetést az NSZK!! 4:3!
Node jött ismét Zubi a mattal!!! 4:4!!! Sőőőőt!!! BGergő villantotta meg becses jobb lábát, és egy csel utáni távoli erős lövéssel első ízben alakított az állást olyanra, mely a Kiábrándítóknak hoz 3 pontot arra a bizonyos konyhára!! 4:5!!

A Kiábrándítók nagy taktikusa egyből lereagálta a helyzetet, és visszaállította fiait 2-2 -es hadrendbe, s a főszerepet egy pillanatra Balázs vállalta magára: előbb egy Kiábrándítók elhibázott kontra utáni (melyben maga is részt vett) NSZK kontrával érkezett vissza, s mentett saját kapuja előterében, majd harcosan elvette az ellen egyik védőjétől a labdát, s adott gólpasszt Zubinak, aki ismét mattolt!! 4:6!
Alig volt több hátra 3 minutumnál, így méltán bizakodhattak a győzelemben a vendégek, de az NSZK hatalmas energiákat mozgósítva a vége előtt 2 perccel ismét közelebb hozták magukat ellenfelükhöz!! 5:6!
Igen ám, de ekkor jött Szabi és középkezdés után nem sokkal forintos zsugát adott az egyedül kilépő Zubinak, aki ismét mattolt!! 5:7!!!
És, hogy fokozzák a csapatok az infarktusban elhunyt szurkolóik számát egy perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodás után ismét gólt szerzett az NSZK!! 6:7!!
Micsoda dráma!! És elérkezett a mérkőzés utolsó 10 másodperce! Kiábrándítók jönnek bedobással. Valami furcsa katarzisba átforduló dramaturgiai hajlam mind Zubit, mind Janit arra késztette, hogy menjen előre (!!!), és ez még nem minden, de Zozó, fel is passzolta a labdát, igen ám, de rosszul!!! Szabi maradt egyedül hátul, s a rossz passzt elcsípő NSZK -s csatár másodmagával vitte az ellen kapujára a játékszert, a meccs utolsó másodpercében el is lőtte ééééééssss... ... mellé...

Mindent összevetve egy izgalmas, sportszerű, és színvonalas derbin, mely ritkán látott végjátékot hozott megszerezte idei első győzelmét a Kiábrándítók csapata, míg az NSZK elszenvedte szezonbeli 4. vereségét, s ijesztő közelségbe került ahhoz a bizonyos vonalhoz...

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2010-04-26 08:28:33
Összes komment: 444
válasz erre

3

No mi van, felcserélődött a 'z' meg a 'y' a billentyűzeteden???  smile
Ja, Puyolnak sem rossz, bár helyezkedésben van még mit tanulnia, de kifejezetten kezd hasonlítani rá! No nem a külsejére gondolok  smile

És persze megemelheted magad előtt is a kalpagod, hisz remek labdákat osztogattál! A Paksi ellen is szükség lesz rá, no meg arra a bizonyos jobb lábra  smile

:)
2010-04-25 21:39:08
Összes komment: 43
válasz erre

2

:)
2010-04-25 21:37:43
Összes komment: 43
válasz erre

1

"Balázs vállalta magára: előbb egy Kiábrándítók elhibázott kontra utáni (melyben maga is részt vett) NSZK kontrával érkezett vissza, s mentett saját kapuja előterében"

Engem már-már Puzsol-i magasságokat idézett ez a jelenet, mai napig bennem él az a kép ahogy Puzsol az oldalvonal mellet becsúszott, bízva abban hog ylabdát szerez,de ellenfele csúnyán becsapta..aki a csel után vezette 14-15 métert a labdát de Puzsol megint szembe jött vele smile )
Megemelem Balázs elött a nem létező kalapomat  smile smile smile
És persze Zubi elött is.Nameg az egész csapat elött  smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes