csík csík
nyíl

Ééééés! Sikerült!

2010/05/20, 12:03


Az utolsó meccsek valahogy mindig jól sikerülnek a szezonban (tavaly a Májmedencét, azelőtt a Paksit, előtte a Vodkát mégelőtte az Igényteleneket vertük, s legelőtte a Csilli FC -t), szerencsére ez most is így volt. A tavalyihoz képest egy sokkal szimpatikusabb Viak ellen sikerült most behúzni a meccset, ráadásul szinte tökéletes játékkal!
Védekezésben 45 percen át tökéleteset nyújtottunk (Dávid, Krisztián, Balázs is remekül ért vissza Jani hozta a szokásos klasszisát, Szabi, Zubi meg jól pótolt védekezésben ;-)), s emellett remek támadásokat vezettünk.
Az utolsó 5 percben két rövidzárlat volt, ezt ki is használta a Viak - akik egyébként a második játékrészre nagyon összekapták magukat - de a végén Márk két bravúrt is bemutatott így sikerült nyerni!

Utána meg jöhetett az izgulás! A csapat nagyrésze ottmaradt megnézni a hátralevő meccseket, és nem hiába!
Zubival beszéltük, hogy írunk majd egy részletes tudósítást az utolsó fordulóról, most elég legyen "csak" annyi, hogy a 9. - még benn maradást jelentő  - helyen végeztünk!!


Dinamo Viak - Kiábrándítók : 3:5 (Gól: Krisztián 2, Balász 1, Jani 1, Zubi 1)

Létszügség volt mindkét csapat számára a 3 pont, így izgalmas mérkőzésre számíthattak a Dinamo Viak - Kiábrándítók -ra kilátogató szurkolók.
Az NSZK 1:3 -ról hozta vissza a Viak elleni elhalasztott meccset, ráadásul a Dinamo egyik csatára is megsérült, így nem a legjobb előjelekkel készültek a Kiábrándítók ellen.
Vendég oldalon a maradiak listáját továbbra is szaporítja BGergő és Zozó sérülés miatt, ellenben Zubi és Krisztián az utolsó pillanatokban jelezték, hogy jönnek, így két cserével rendelkeztek a vendégek.

Márk - Jani, Szabi - Zubi, Balázs kezdővel felálló Kiábrándítók ragadták magukhoz a kezdeményezést, leginkább a vendégeknél volt a labda, a Viak kissé megilletődötten kezdte az összecsapást. Hamar megszerezték a vezetést a Kiábrándítók, Balázs volt eredményes! 0:1!
Nem sokkal később szép összjáték után Szabi rúgott kettős kapufát, amire egy dörgedelmes felsőléccel válaszolt a Viak! A Kiábrándítók már az ellenfél térfelének közepén megkezdték a letámadást, amivel nem tudott mit kezdeni az hazai csapat, így csak távoli lövésekkel kísérleteztek, és nem is eredménytelenül! Az egyik jól eltalált löket a Kiábrándítók kapujában kötött ki! 1:1!

A döntetlen nem volt igazán jó a Viaknak, a Kiábrándítóknak meg egyáltalán nem, mindkét csapatnak a 3 pont jelenthette az "üdvösséget" (a Viaknak biztos, a Kiábrándítóknak talán).
Az egyenlítő találat azonban nem változtatta meg a játék képét, továbbra is szép támadásokat vezetve okosan játszott a fehér mezes együttes, míg a másik oldal nem nagyon tudott kibontakozni.
Jani révén szerezte meg ismét a vezetést a Kiábrándítók csapata: egy távoli lövéssel vette be az ellen kapuját!! 1:2!

Dávid, Krisztián, Zubi és Balázs folyamatosan cserélgették egymást, így mindig friss emberek voltak elől, akik vissza is tudtak zárni védekezésbe, és le is tudtak támadni, s folyamatos "presszing" alatt tartották az ellent, gyakorlatilag hiba nélkül játszott a Kiábrándítók csapata, Márknak nem sok dolga akadt az első félidőben. Ellenben jók voltak a kidobásai, Dávid és Krisztián pedig rendere meg tudták tartani elől a labdát, így szinte minden támadás gólveszélyes volt.
A megnyugtató kétgólos előny Krisztián találatával érkezett: Jani szögletét követő közvetlen közeli bomba képében!! 1:3!!

Nem változott az eredmény az első félidőben, megérdemelt Kiábrándítók vezetéssel fordultak a csapatok, az eredmény inkább a Dinamóra volt hízelgő.
Hogy aztán a második játékrészben megváltozzanak a dolgok! A Kiábrándítók érthetetlenül magára húzta a Viakot, akik egyre jobban belelkesültek, ráadásul kapust is cseréltek, s az új portás nagyon magabiztosan mozgott a kapuban, szinte tapadt hozzá a labda. Egyre több lehetőséget jegyezhettünk föl hazai oldalról, ám a Kiábrándítók védelem továbbra is nagyon jól zárt, a támadók szépen visszaértek, remekül kisegítették egymást védekezésben a játékosok. A támadásokat már kissé elkapkodták, több ízben volt, hogy 3 az 1, 3 a 2 -ben vezethették az "attackot" ám hibáztak. Lehetőség, lövés volt szép számmal, de gól nem.

Végül mégis! Krisztián szerzett labdát a saját térfelének közepén, egyedül vezethette a kapusra, s nem is hibázott!! 1:4!! Egyre jobban kezd úszni a Viak hajó, míg a Kiábrándítóké úgy néz ki révbe ér!
Ezt nyomatékosítva előbb Dávid hagy ki nagy helyzetet, majd Zubi góljával már 4 gól a két csapat közti különbség!! 1:5!!

Azonban nem adta fel a Viak, szépen akartak búcsúzni, s még emlékezhettek a tavalyi meccsre, mikoris 2:7 -ről álltak fel, és majdnem sikerült egyenlíteniük is!
A vége előtt 5 perccel aztán az addig remekül védő Márk egy kissé potyaízű találatot kapott: egy gyenge lövés pattogott be a kapuba, s ezzel ismét megcsillant a remény a Viak előtt! 2:5!
Hogy aztán három perc múlva ismét közelebb zárkózzanak! Egy szép támadást fejeztek be góllal - az addig remeklő Kiábrándítók védelmet most nagyon átjátszották! 3:5!!

Az utolsó két percben itt is ott is adódtak lehetőségek (legfőképpen ott, azaz a Viak előtt), az utolsó pillanatig nyílt volt a találkozó, ám a végén Márk két hatalmasat védett, így nem változott az eredmény!
Ami azt jelenti, hogy a Dinamo Viak búcsúzni kényszerült az első osztálytól, míg a Kiábrándítók sorsa a Palota FC - BKV Hátra meccs végeredménytől függ (ami végül számukra és a Palota FC számára pozitívan "sült el").

A tavalyihoz képest most egy sokkal sportszerűbb Dinamoval találkoztak a Kiábrándítók, s ebből kifolyólag színvonalasabb meccset is hozott a kiesési rangadó, ahol csak az egyik csapat örülhetett, s ez most a Kiábrándítók volt.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2010-05-22 22:48:57
Összes komment: 444
válasz erre

9

szilveszter írta:
#8

"Gratulálok a győzelemhez! Sajnálom, hogy pont a legizgalmasabb és legfontosabb pillanatokban nem lehettem ott  smile Mindenesetre élveztem az egész idényt, remélem a következő szezonban is játszhatok a Kiábrándítók színeiben  smile"

Elég jó volt az uccsó meccs, hát még utána ahogy végigizgultuk a többit  smile
Még egy kis erőszakosságot, és kondit kell felszedned és jó lesz! Meg egy kis összeszokás is kell  smile
Remélem nyáron is tudunk párszor még focizni együtt, nagyon kéne!

szilveszter
2010-05-21 18:38:43
Összes komment: 1
válasz erre

8

Gratulálok a győzelemhez! Sajnálom, hogy pont a legizgalmasabb és legfontosabb pillanatokban nem lehettem ott  smile Mindenesetre élveztem az egész idényt, remélem a következő szezonban is játszhatok a Kiábrándítók színeiben  smile

admin
2010-05-21 16:13:50
Összes komment: 137
válasz erre

7

Balázs írta:
#6

"A meccs negatívumait viszont jobban megjegyzed így  smile"

Hehehehehe....
Te kis MókaMiki  smile

Azt látom már elfelejtetted, hogy mondtam párszor, hogy szinte tökéletes védekezést produkáltunk (nem mellesleg ezt - a negatívummal ellentétben - a tudósításba is beletettem, de látom érzékenyen érintett a dolog  smile)

Balázs
2010-05-21 15:04:28
Összes komment: 203
válasz erre

6

A meccs negatívumait viszont jobban megjegyzed így  smile

admin
2010-05-21 15:00:49
Összes komment: 137
válasz erre

5

Köszi a javítást srácok! Átírtam a cikket, remélem most már a történésekhez hű krónikát örökítünk meg az utókornak  smile

Érdekes, ezek szerint ha játszom, jobban megjegyzem a meccs eseményeit mint így  smile

Zubi
2010-05-21 14:26:46
Összes komment: 47
válasz erre

4

admin írta:
#2

"Kicsit elbambultam és csak a gólszerzés "végét" láttam, mikoris a labda nem túl nagy sebességgel pattogott be a kapunkba, de ha te mondod, hogy nem volt potya, akkor elnézést kérek ezúton is Márktól  smile
Kicsit amúgy el voltam tájolva a meccsen, nem tom miért de pl abba sem voltam biztos, hogy Zubi és Balázs góljait jó sorrendben írtam-e...
Sorry  smile

A lényeg: jövőre is A liga, kéne megint egy jó szezont futni  smile

HAJRÁ KIÁBRÁNDÍTÓK!!"

Szerintem Balázs lőtte az első gólt  smile
Jó ötlet volt az első félidőben, hogy kijjebb jöttünk és bátor focit játszottunk. A higgadt vissza-passzok hiányoztak a második félidőben.

Zubi
2010-05-21 14:24:29
Összes komment: 47
válasz erre

3

Jani írta:
#1

"Nem volt potya!!!!! A Viak 2. gólja! teljesen ütemtelenül spiccel rúgta el! Nagyon szép kispályás megoldás volt! Ja és én lőttem a 2. gólt a Moci a 3.at! de mindegy! Benn maradtunk! Simáááááán!"

Tény hogy ügyes váratlan megoldás volt a spicces gól, de szerintem védhető lett volna.

admin
2010-05-20 21:46:19
Összes komment: 137
válasz erre

2

Jani írta:
#1

"Nem volt potya!!!!! A Viak 2. gólja! teljesen ütemtelenül spiccel rúgta el! Nagyon szép kispályás megoldás volt! Ja és én lőttem a 2. gólt a Moci a 3.at! de mindegy! Benn maradtunk! Simáááááán!"

Kicsit elbambultam és csak a gólszerzés "végét" láttam, mikoris a labda nem túl nagy sebességgel pattogott be a kapunkba, de ha te mondod, hogy nem volt potya, akkor elnézést kérek ezúton is Márktól  smile
Kicsit amúgy el voltam tájolva a meccsen, nem tom miért de pl abba sem voltam biztos, hogy Zubi és Balázs góljait jó sorrendben írtam-e...
Sorry  smile

A lényeg: jövőre is A liga, kéne megint egy jó szezont futni  smile

HAJRÁ KIÁBRÁNDÍTÓK!!

Jani
2010-05-20 20:50:08
Összes komment: 102
válasz erre

1

Nem volt potya!!!!! A Viak 2. gólja! teljesen ütemtelenül spiccel rúgta el! Nagyon szép kispályás megoldás volt! Ja és én lőttem a 2. gólt a Moci a 3.at! de mindegy! Benn maradtunk! Simáááááán!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes