csík csík
nyíl

Győzelem, szürkületben

2011/11/14, 23:38


Elég érdekes volt a Reaktivált Gének FC elleni meccs körítése, a lényeg a magabiztos játékkal hozott 3 pont. A meccs technikai okok miatt (nem volt világítás a zsírúj csarnokban...) késve kezdődött, ráadásul 3/4 részében "félhomályban", rövidített játékidővel játszottunk, de ez sem zavarta meg a csapatot, a kellő pillanatokban elért találatokkal nyertünk, végig irányítva a meccset.
Az ellenfelet is dícséret illeti, nagyon sportszerűek voltak, semmi durvulás.


Kiábrándítók - Reaktivált Gének FC 3:1 (Gól: Peti 2, HDávid 1)

Csak 3 hiányzója akadt a Kiábrándítóknak (Balázs, Zozó még mindig sérült, Zubi egyéb okok miatt nem tudott jelen lenni), így erős kerettel, és majdnem sorcserével vághattak neki a mérkőzésnek: Zsolti - Jani, Tóbi, Szabi - Peti kezdő mellett HDávid, NDávid, Tampi cseresor állt bevetésre készen.
A mérkőzés ~20 perces késéssel kezdődött, ugyanis a kezdő sípszó előtt majd félórával elsunnyogott az áram, s csak nem találta a portás hiába tette tűvé érte az egész létesítményt. Pedig nagyon impozáns látvány az új "beburkolt" pálya, kár, hogy csak kívülről lehetett látni, belül ugyebár nem volt világítás. Hosszas tanakodás után Szabi vágta ketté a gordiuszi csomót, azzal az ötlettel: "Miért nem kapcsolják fel a külső reflektorokat, az bevilágít annyira, hogy legalább el lehessen kezdeni a meccset." (Megjegyzendő, HDávid megérkezésekor a következő kérdést vetette fel: "A sátor felállításakor elfelejtették, hogy a reflektorok a sátoron kívül helyezkednek el?") Bölcs tanácsát megfogadva, végül jutott annyi fény a létesítménybe, hogy a bírók a pályát alkalmasnak találják a meccs elkezdésére. A csapatok örömmámorban úsztak ezen bejelentéstől, így egy kis szárítkozás után már kezdődhetett is az összecsapás.

A hazaiak a fent vázolt kezdővel álltak pályára, s ez a pálya a győzelem ívét vette fel. Már a mérkőzés elején látni lehetett az ívet, egyből a Kiábrándítók ragadták magukhoz a kezdeményezést, ügyesen járatták a labdát, s ha netán a Génekhez került a labda, jól zártak vissza, s nem engedték kapujuk közelébe játékosaikat. Riadalomra csak akkor került sor, ha - a rossz fényviszonyokra hivatkozva - Szabi hátul eladta a labdát, de ebből sem lett komoly helyzete az újra aktivált géneknek.

Ellenben a túloldalon egy csodás akció végén megszerezte a vezetést a hazai csapat! Mind a 4 mezőnyjátékos egyszer ért labdába, a saját kapujuktól indulva az ellen kapujához érkezve, az egyérintős csiki-csukinak pedig Peti volt a végállomása, aki nem hibázta el a ziccert! 1:0! Gyönyörű összjáték, remek találat!
Lendületben maradtak a Kiábrándítók, NDávid kapufája jelezte, hogy további gólokra kívánnak szert tenni ilyen vagy olyan formában.
Ez azonban a félidőben már nem sikerült, annak ellenére sem, hogy több szép akciót is láthatott a nagyérdemű.

A második játékrészben hasonló játékot a láthatott a nézősereg, a Kiábrándítók magabiztosan járatták a labdát, az ismét aktivizált gének pedig leginkább távolról veszélyeztettek, de ezeket Zsolti nagy magabiztossággal hárította.
Amikor már épp izgulni kezdtek volna a Kiábrándítók hívek, magukban azon elmélkedvén, hogy "Jó, ez, meg szép ez, de azért még egy gól kell, mint a Barátok Közt nézettségének Magdi anyus halála", jött HDávid, és egy remek egyéni akció végén (elvette egy védőtől a labdát, egy lövőcsellel a kapust és egy visszafutó védőt is elküldött zsömléért, majd egy finom bokamozdulattal a kapuba nyeste a játékszert) megduplázta az előnyt! 2:0!!
Kiábrándítók szempontjából pont jókor jött a gól, mert nem sokkal később szöglet után Tóbi tessékelte saját kapujába a labdát, így mielőtt elszálltak volna az Újra Aktivizált Hélix Struktúrák FC reményei, újra szoros lett a meccs! 2:1!

Minél hamarabb megpróbálták dűlőre vinni a dolgok a Kiábrándítók, továbbra is remek támadásokat vezetve, de az ellen, kapusa fogott minden próbálkozást, vagy ha ő nem az utolsó passzba csúszott hiba. Egy remek kontra végén aztán közel jártak a megnyugtató gólhoz a Kiábrándítók, Szabi passzolt fel Petinek, aki sarokkal tette vissza Szabinak a labdát, ő egy villámgyors sprint után a középen üresen érkező Tampihoz passzolt... volna, de neki kicsit hosszú lett, Petinek meg rövid... Gólt érdemelt volna ez a támadás! (Persze ezt csak a hazai drukkerek gondolták így.)
Nem sokkal a vége előtt aztán csak sikerült bevinni a megnyugtató találatot, ismét egy szép passzjáték után ismét Peti talált a hálóba! 3:1!

Lefújás előtt még Jani adott majdnem gólpasszt az ellen csatárának, de Zsolti fogta a ziccert, így maradt a megérdemelt Kiábrándítók győzelem!

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes