csík csík
nyíl

Fordítás, a legjobbkor

2012/04/02, 07:25


Nehéz meccsen vagyunk túl, de sikerült ismét 3 pontot szerezni! Sok szurkolónk volt jelen (ennyi talán még sose), sikerült őket győzelemmel megajándékozni, de nem minden szívbaj nélkül.
Szinte végig az eredmény után kellett futni, de pont akkor vezettünk először, mikor már nem volt ideje ellenfelünknek a fordításra! Ez az, ami régóta hiánycikk (de legalábbis régen látott vendég) volt a csapatnál, hogy sikerült fordítani, majdnem végig hátrányba játszva.

Jó volt a meccs, és még jobb, a három pont :-)


Palota FC - Kiábrándítók 3:4 (Gól: BZsolti 2, NDávid 2)

Ismét sok cserével, és szurkolóval jelentek meg a Kiábrándítók soros meccsükre, legnagyobb hiányzó Jani volt - aki eddig minden meccsen kezdő volt - így nélküle állt fel a vendégcsapat: István - NDávid, Tampi, Szabi - Peti kezdővel.
Nagy vehemenciával kezdtek bele a csapatok a meccsbe, a vendégek próbálták játszani a saját játékukat ,és átvenni a meccs irányítását. Ez többé-kevésbé sikerült, ennek ellenére a Palota FC szerzett hamar vezetést, egy nagy védelmi hiba után! 1:0!

Hamar sikerült átvennie a játék irányítását a vendégeknek, s meg is lett az egyenlítés, BZsolti élete 2. Kiábrándítók színekben játszott meccsén, megszerezte első gólját, egy szélről belőtt labdát védhetetlenül küldött 6 méterről a léc alá! 1:1! Szép!
Továbbra is támadásban maradtak a fehérmezesek, a vezetést azonban nem tudták megszerezni, majd jött a feketeleves, Palota FC szervírozásában! 2:1!
Más körülmények között mindenki örült volna egy Palotában kapott levesnek, gyanítjuk, most csak az egyik csapat.

További cserékkel próbálták új lendületet vinni a játékba a Kiábrándítók, Zubi, Kopa, NZsolti is pályára lépett, NZsolti hamar le is bicegett, egy kisebb rúgást kapott...
A Kiábrándítókat kicsit megfogta a(z ismét) gyorsan bekapott gól, pár perc kellett mire magukra találtak, leghamarabb Peti esett át a hullámvölgyön, előbb szép csellel vétette észre magát, majd egy remek sarkazással hozta volna helyzetbe Tampit, kicsit hosszú lett a labda (mármint nem a labdát nyújtotta meg, ez csak egy kifejezés, a "hosszú labda", nem sportágáváltást jelent, például fociról, amerikai focira, hanem, hogy a passz lett kicsit hosszú a játékostársnak - a szerk).
A következő zseniális mozdulattal, azonban már nagyban hozzájárult az egyenlítéshez: egy indítást lépett át nagyszerűen, így lett jó a felfutó NDávidnak, aki a kapus lábai  között a kapuba gurított! 2:2!

Félidő vége felé kicsit elfáradtak a szürkemezesek, ezt azonban nem tudták kihasználni a Kiábrándítók, így döntetlen állással vonultak öltözőbe a csapatok. (Nem volt öltöző, ez is csak amolyan szakzsargon - a szerk.)
A második játékrészre abban bíztak a vendégek, hogy az ellenfél, kevés csere végett, nem fogja bírni ezt az iramot végig. Nos, ez nem nagyon látszott, több veszélyes lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de István rendre a helyén volt. Aztán ismét egy komoly védelmi hibát kihasználva ismét vezetést szereztek a hazaiak! Tampi, Kopa, Szabi csak nézték, ahogy közöttük egy zseniális labdát kapott a Palota csatára, s István mellett elgurítva, ismét eksztázisba hozta övéit! 3:2!

Ez idő tájt az egyik Palotás kissé hitetlenkedve meg is kérdezte a körülötte állóktól, hogy "ez a csapat verte meg a CSTB -t?" Node "az nevet, aki utoljára nevet" tartja egy ősi dél-azték közmondás.
Az idő azonban fogyott, és a Kiábrándítók még mindig nem nevettek, pedig megvoltak a lehetőségeik! Eleinte csak távoli lövésekkel vétették észre magukat, Peti, Tampi, NDávid bombája messze elkerülte a kaput, NZsolti már közelebb járt, de még mindig nem találta el a ketrecet.
Legközelebb Szabi járt az egyenlítéshez, Zozó szlalomozott be a hatoson belülre, majd Szabihoz passzolt, aki nem tudta a kapuba passzírozni a labdát, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a Palota kapusa ért át a másik oldalra.

Aztán már nem volt menekvés, egy gyönyörű összjáték után, Szabi tette ki NDávidnak a játékszert, NDávid, pedig nagy erővel lőtt a kapuba!! 3:3!
Ezek után volt egy két nagy ziccere a hazaiaknak, de vagy a védők tisztáztak jól (Kopának, és NDávidnak is volt egy-egy utolsó pillanatbeli nagy mentése), vagy István védett remekül! Legközelebb egy nagyon kétes szituációban jártak közel a gólszerzéshez, egy Palota védő kezezett a hatosa előterében, a bíró azonban nem látott szabálytalanságot, az ellentámadásból, aztán a kapufa kereszteződését találta telibe a Palota csatára, a labda a túloldalra pattant, ott a másik csatár elől az utolsó pillanatban sikerült menteni!

Mikor már csak másfél perc volt hátra, BZsolti megszerezte a meccs során először a vezetést csapatának!! Petivel játszottak össze nagyszerűen, egy megszerzett labda után, majd lőtte a labdát a kapuba!! 3:4!!
A Kiábrándítók gyorsan cseréltek, Zubit, Szabit és NZsoltit is lehozták, az eredmény tartása érdekében, s még akár gólt is szerezhettek volna, ám elkapkodták a kontrát, István, még rutinból védett két zseniálisat, így az eredmény már nem változott.

Érdekes, és élvezetes meccsen végül, ha kis szerencsével is, de megérdemelten nyertek a Kiábrándítók, akiket dicséret illet azért is, hogy szinte végig hátrányba játszva sikerült a végén megfordítani a meccset!

Címkék:

tudósítás győzelem 4:3 Palota FC

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Még nem kommentelték ezt a cikket. Legyél te az első!

Komment beírásához jelentkezz be!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes