csík csík
nyíl

Így láttuk a mostani idényt

2012/06/07, 00:01


Hogyan értékeltük a csapatot, a ligát, a bírókat, az ellenfeleket, a színvonalat, az 5. helyet, mit jelent, ha nem foglalkozunk a bírókkal, kinek örülünk legjobban, hogy következő idényben nem meccselünk velük, ki volt a látnok, 5. vagy 3. hellyel, esetleg 6 győzelemmel lennénk elégedettek jövőre, vagy mivelnem, felpassz ellen kettő - kettő vagy CSTB ellen kontra?

Ilyen és ehhez hasonló sok más érdekes kérdésre fény derítődik, az idény végi interjúból, ahol most a Jani, Szabi, Tampi, Zubi négyest faggattuk.

Hát így e.


- 11 meccs, 6 győzelem, 5 vereség 35:39 -es gólarány, 18 pont. Mennyire vagy megelégedve az idei szezonunkkal?

Jani: - Én elégedett vagyok összességében. Fáradságos, Kiábrándító, de szerintem sikeres szezonon vagyunk túl! Meglepő győzelmekkel és vereségekkel!
Szabi: - Maximálisan, pont egy 5-6. helyet jósoltam, mint maximálisan elérhető helyezés, amit hoztunk is. Van egy kis keserű szájíze a dolognak, ugyanis 3.-ok is lehettünk volna, ha az utolsó meccset nyerjük. De a CSTB, Paksi és Moloko elleni győzelmeink mind azt mutatták, hogy velünk is számolni kell jövőre.
Tampi: - Elégedett vagyok. Kevesebb győzelemre és több szenvedős meccsre számítottam. De úgy érzem, hogy bőven sikerülhetett volna jobban. Szezon elején ez (nekem) elképzelhetetlennek tűnt.
Zubi: - Természetesen elégedett vagyok! Olyan csapatokat utasítottunk magunk mögé mint a Paksi a CSTB és Armada, akiket ráadásul meg is vertünk idén

 - Egy meccs kivételével mindig legalább 3 cserénk volt, de a legtöbb esetben sorcserével kezdtük az adott találkozót. Ez szinte egyedülálló a csapat történelmében. Mennyire látod kulcsfontosságúnak ezt az idei szereplésünkben?

Jani: - Örömteli, hogy sokan voltunk minden meccsen, nem volt emberproblémánk, így kevésbé volt mindenki fáradt! Ez nagyban hozzájárult BZsolti, Dávid és Zubi teljesítményéhez is. Tudtuk, hogy sok van bennük, de mivel idáig kevesen voltunk, bizony el-elfáradtak, így nehezen tudták hozni a jó teljesítményt! (BZsoltira ez természetesen nem igaz :D)
Szabi: - Úgy 80%-ban. A két sor az pont jó, a 3 már sok (mert ugye ilyen is volt idén) :P
Tampi: - Nem nagyon szeretek sorcserével játszani de rámcáfoltak az eredmények. Fontos, hogy legyen két sornyi ember. És én is egyre jobban megbarátkoztam már ezzel :-)
Zubi: - Ez egyértelműen kulcsa volt a sikeres szezonnak. Más csapatok már régóta jól megszervezett keretekkel jelentek meg, míg mi szedett-vedetten jelentünk meg a meccseken. Ennek most vége. Nem az lesz a mindennapi gondunk, hogy "megleszünk e" hanem hogy milyen taktikával állhatunk ki, ki milyen poszton kezd, ki lesz a csere. Itt az idő, hogy építkezzünk.

- Mik voltak idén a csapat erősségei, gyengéi szerinted?

Jani: - Erősségünk, mindenképpen a sok csere volt, a végsőkig való kitartás és küzdés. Szerintem még mindig kicsit kusza a játékunk és sokszor rossz szellemben kezdünk 1-1 ellenféllel szemben. Védekezni már elég jól tudunk, ebben a félévben mégis, nem a megszokott fél pályára visszaállunk és kontrázunk üzemmódban nyomtunk egy csomó meccset, hanem letámadott az első 2 ember 0-0 nál is. volt, hogy bejött, de a jól cselező, sok felpasszal játszó csapatok ellen (NSZK, 22Steps, CSTB) ez nem jó taktika. De hát minden évből tanulunk, jövőre okosabbak leszünk! Erősség a küzdőszellemünk, a csapatként való együttmozgásunk, gyengeség szerintem a támadások szervezetlensége, rossz időben végrehajtott cserék, pontrúgások.
Szabi: - Erősségei a kapusteljesítmény, illetve B. Zsolti játéka. Gyengéi az, hogy nem vagyunk képesek higgadtak maradni, még ha sok góllal vezetünk sem... Jó, hogy a 6 meccsünkből 5-öt 1 góllal nyertünk, de nem mindig lesz ilyen szerencsénk.
Tampi: - Legnagyobb erényként azt tudnám felhozni, hogy lett egy biztos magja a csapatnak akik (szinte) minden meccsen ott voltak, küzdöttek. Csak így tovább! Viszont meg kell tanulnunk a hentes-focit játszó csapatok ellen nyerni, mert hiába vagyunk jobbak rendre alulmaradunk.
Zubi: - Erősség a csapategység, és a feljavult támadójáték. Végre nem a "hátul kettő elől kettő" verziót erőltetjük, hanem merünk bátrabban focizni. Gyengeséget nem tudnék kiemelni, egyedül talán a vészkapusos játék az ami nem ment sajnos.

- Idén nem sok panaszunk lehetett a bírókra. Vagy mégis?

Jani: - A bírókkal én abszolút meg voltam elégedve, 11 meccsen 1 gólt néztek el, de szerintem nagyon jók voltak. De hát 1 gólt páran közülünk is elnéztek, szóval érezhetitek, hogy egy sporinak sincs könnyű dolga :D
Szabi: - Nem, amikor nem a papa fújt, akkor teljesen jó volt. Vele is csupán annyi a gond, h nem figyel, és nem hajlandó elismerni a (sok) hibáját.
Tampi: - A bírókra soha nem szabad panaszkodni :-) De mégis megtesszük, szerintem zömében jogosan... Ne is ragozzuk tovább szomorú, hogy a meccs kimenetele attól függ ki fújja a sípot.
Zubi: -  Nem szoktam a bírókkal foglalkozni. Az öreget már elküldhetnék.

- Az NSZK történelmet írva, először hódítottal el a bajnoki trófeát, megtörve a Torpedó, CSTB egyeduralmát. Mennyire ért meglepetésként a végeredmény?

Jani: - Én mondtam, hogy az NSZK lesz a bajnok, miután minket megvert!
Szabi: - Elég nagy meglepetés volt, ha nem láttam volna őket játszani. Így utólag viszont teljesen megérdemelt, ők voltak idén a legjobb csapat. Csak nekik nem tudtunk gólt lőni, és ráadásul úgy vertek meg, hogy még csak esélyünk sem volt ellenük.
Tampi: - Látva a csapatok játékát nem nagy meglepetés az NSZK bajnoki címe.
Zubi: - Az NSZK megérdemelten lett bajnok. Az ellenünk mutatott játékuk alapján nem lepett meg, hogy ők lettek az elsők. Egyszer minden sorozat megszakad, így lett ez a Torpedó-CSTB meneteléssel is. Gratulálok a bajnoknak.

- Idén jutottunk vissza az A ligába. Hogyan látod a színvonalat, mennyire volt más megint itt szerepelni egy év után, mennyiben volt ugyanolyan?

Jani: - Torpedó ellen nem voltam, de ők voltak messze a legerősebbek, legszervezettebbek, úgy, hogy ellenünk még 2 hiányzójuk is volt :) A színvonal csökkent, a régi nagyobb csapatok öregszenek, inkább a tili-toli megy sokszor, pozíciós harc, kevés futással.
Szabi: - Kívülről nézve, tavaly nagyon erősnek tűnt az A-liga, úgyhogy valószínűleg idén is magas lehetett a színvonal. Már csak azért is, mert majdnem minden meccs 1-2 góllal dőlt el. Nekem annyiban volt jobb ismét itt szerepelni, hogy sokkal erősebbnek éreztem magunkat.
Tampi: - Szokásosan tömör volt a mezőny idén is. A 3. és 7. között 4 pont különbség és egy vereséggel sokat lehetett bukni. Szerintem nagyon jó, hajtós meccseket játszottunk de nem fértek bele a (pl. 'Ászok elleni) megingások. Ugyanakkor tegyük hozzá, hogy a Moloko elleni meccsünk meg nagy mázli volt :-)
Zubi: - Jó érzés újra az 1. ligában játszani a nagy riválisokkal, akikkel a pálya mellett már baráti a viszony. Jövőre pedig a 22Steps nélkül kezdődik a bajnokság, ami külön öröm mindannyiunknak.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett a következő idényben?

Jani: - Jövőre jó lenne ezt a helyezést megtartani szerintem! Én beleegyeznék!
Szabi: - Félő, hogy következő idényben jobban fognak figyelni ránk, így egy kemény idény elé nézünk. Ha sikerülne megint ott lenni a tabella első felében, akkor a félév múlva kezdődő bajnokságban már dobogóesélyesek lehetünk.
Tampi: - Az 5. hely jó lenne jövőre is de legyünk telhetetlenek: érem a cél :-)
Zubi: - Ha megismételnénk a 6 győzelmet, azt nagy sikernek könyvelném el.

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

Kezdődik az A liga, már várjuk! 2012/03/06, 07:24
Balázs terítéken 2010/02/28, 15:42
Beszélgetés Viktorral 2010/02/18, 14:10

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

zogmund
2012-06-07 12:09:25
Összes komment: 444
válasz erre

2

dawids írta:
#1

"képzeljétek beszéltem a Moloko-s srácokkal és azt mondták, hogy mennyire szervezetten játszunk és milyen jó formációink vannak(!!)  smile mondjuk én is úgy gondolom, hogy támadásban lehetne még fejlődni, de azért ez érdekes, hogy külső szemmel azt látják, hogy milyen jól lépnek vissza a csatárok és milyen jól indulnak be a védők (ami egyébként legtöbbször a taktika része volt)  smile
egyébként így megemésztve a Qpac elleni vereséget én is azt mondom, hogy nagyon királyak voltunk idén  smile"

Hehe. Az elmélet gyakorlatban kissé, látszatban annál inkább megmutatkozott  smile

Az jó, ha így látnak minket kívülről. Jó lesz ez srácok!

dawids
2012-06-07 10:53:47
Összes komment: 75
válasz erre

1

képzeljétek beszéltem a Moloko-s srácokkal és azt mondták, hogy mennyire szervezetten játszunk és milyen jó formációink vannak(!!)  smile mondjuk én is úgy gondolom, hogy támadásban lehetne még fejlődni, de azért ez érdekes, hogy külső szemmel azt látják, hogy milyen jól lépnek vissza a csatárok és milyen jól indulnak be a védők (ami egyébként legtöbbször a taktika része volt)  smile
egyébként így megemésztve a Qpac elleni vereséget én is azt mondom, hogy nagyon királyak voltunk idén  smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes