csík csík
nyíl

Hatástalanítottuk a Torpedót!

2012/09/30, 21:58


Szeretjük kiírni, és mért is ne tegyük, ha igaz: A bajnokság történelmének legősibb derbijét rendezték az A ligában. Igen, a Torpedó Vodka - Kiábrándítók összecsapásról van szó!
Egy 100% -os és egy 0% -os csapat találkozott, nos, nem mi szereztünk eddig 6 pontot, de megtört a jég, fennállásunk óta másodszor sikerült legyőzni a Vodkát, ráadásul egy jó meccsen, jó játékkal!
Szépen búcsúzott az idénytől a műtét előtt álló NDávid, remek játéka mellett, két góllal vette ki részét a győzelemből! Mielőbbi sikeres visszatérést kívánunk ezúton is neki!


Torpedó Vodka - Kiábrándítók 1:3 (Gól: NDávid 2, Bara 1)

Két cserével érkeztek mindkét oldalon a felek, a vendégek az István - NDávid, Zubi, Zozó - Bara kezdővel álltak fel, a Kiábrándítók fanatikusok könnyen kiszúrhatták, hogy ezúttal végre pályára lépett Bara is, sőt, a cserék között Balázs is ott volt, idén először!
A hazaiak számára, papíron könnyűnek is ígérkezhetett volna a meccs, hisz a Kiábrándítók 0 ponttal, -5 -ös gólkülönbséggel míg ők +7 -el és 6 ponttal álltak. Ennek ellenére már az első perctől kezdve a Kiábrándítók irányítottak, felforgatva a papírformát (a tippmmixguruk azonban könnyedén legyintettek mondván: hosszú még a meccs)
Hamar meg is lett a foganatja, Zozó indult el egy megszerzett labdával, a kapus mellett megcsinálta a cselt... azaz csak majdnem, az utolsó pillanatban lehalászta lábáról a labdát! Pár perc múlva Bara jelezte, hogy nem felejtett el focizni, de az ő próbálkozását is hárította a hazaiak kapusa. A Kiábrándítók nagyszerűen védekeztek, nem nagyon hagytak helyet az ellenek, ráadásul ötletes, veszélyes támadásokat vezettek. Persze a meccs elejéből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, elég csak visszaemlékezni az előző idény Kiábrándítók - Torpedó Vodka meccsre, ahol hamar elolvadt a 2:0...

Most azonban hiába a Kiábrándítók fölény a Vodka szerzett vezetést, egy eladott labda, ez még ki lett védekezve (szép magyarsággal megfogalmazván), az oldalrúgásnál azonban, a vendégek elaludván, Eöri pediglen kihasználván, nem kegyelmezék! 1:0!
No, puff neki, első 10 perc jó játéka... De mégsem! Nem sokkal később (pár kihagyott ziccer után), Bara szerzett erőszakosan labdát az utolsó embertől, neki pedig sikerült kicselezni a kapust, majd az üres kapuba továbbított! 1:1!
Peti beállásával továbbra is sok veszélyt jelentettek a vendég támadások, de hiába ez, illetve az utolsó percekbeli Vodka fölény újabb gól már nem született.

A második félidőben aztán látszott, hogy hamar dűlőre akarja vinni a Torpedó a meccset, nagyon belekezdtek, szinte a kapu elé szögezték a fehérmezeseket. (A totósok elégedetten hümmögtek, bizony, ez nem a Dévényi Tibi bácsi féle torpedó játék!)
De szilárd lábakon álltak a vendégek, koncentrál védekezés, és remek kapusteljesítménynek köszönhetően nem jöttek azok az igazi Torpedós akciók. Nem úgy a túloldalon! Peti járt az élen, de rendre a kapufát, az oldalhálót vagy változatosság kedvéért a kapust találta el (vagy, ez utóbbi esetben védett bravúrosan), de Zozónak és Balázsnak is voltak ziccerei.
Sőt a Kiábrándítók szögletei is nagy veszélyt jelentettek, igaz ugyan, hogy ezúttal csak a fák tetején bóbiskoló galambokra, NDávid, és Zubi is megkínálta őket.

A foci egyszerű játék, ezt pedig NDávid prezentálta, egy bal  oldalon, kivételesen nem épp dinamikusan, futó akciónál, a balösszekötő helyéről váratlanul lövésre szánta el magát, és nemes egyszerűséggel belőtte a labdát a hálóba! 1:2!!
Eddig sem unatkozhatott a nagyérdemű, de most aztán még izgalmasabb lett a találkozó! (A bukmékerek idegesebbike, ekkor kezdte lerágni az első körmeit)
Megrángatták az oroszlán bajszát, Géza vezérletével nagyon rákapcsolt a Vodka! De! Továbbra sem lankadt a figyelem a vendég védekezésben, ráadásul István a szokásos napját fogta ki, egyszerűen fogott mindent. Mindenhova odaért, amikor egy hazai játékos azt hitte volna, hogy csak az üres kapuval áll szemben, a szokásos tiki-taka után, hirtelen eltűnt lábáról a labda... És ha már ő sem tudott segíteni, akkor NDávid volt az, egy ficakba hulló labdát spárgázott ki (nem úgy mint egy héttel ezelőtt).

Egy kapufa itt, egy kapufa ott, majd jött a következő hidegzuhany a hazaiak számára! Nem, nem az eső eredt el. Egy kontra után Zozó passzolta vissza az érkező NDávidnak a labdát, aki középről, 6 méterről nem hibázott!! 1:3!!
(Ekkor már a fogadóirodák hidegvérűbbik fele, is elővette a kis zsebszámológépet a  lehetséges veszteségeket kalkulálva)
De még volt hátra szűk nyolc perc! Ha lehet még fokozta a tempót a Vodka, de jól zárt a Kiábrándítók retesz, a kontrák továbbra is életveszélyesek voltak, előbb egy villámgyors, egyérintős kontra után, Zozó jobbra ki NDávidhoz, NDávid egyből a túloldalra Zubihoz, aki egyből a kapuba lőtte... volna, de a kapus szenzációs mozdulattal hárított, utána pedig (talán mondanunk sem kell) Peti hagyott ki két ziccert (az egyiknél a változatosság kedvéért mellé lőtt).

Az utolsó percekben a saját hatosukat megszállva védekeztek a vendégek, volt, hogy hárman is bele kellett vetődni a lövésekbe egy támadáson belül, de sikeresen hatástalanították a torpedókat, így borítva fel a papírformát!
Egy végig sportszerű és izgalmas mérkőzésen, megérdemelten nyert a vendég csapat. A győzelem nem csak attól volt szép, mert egy jó Vodka ellen sikerült megszerezni a 3 pontot, hanem mert a védelem is a tavalyit idézte, és NDávid is két góljával szépen búcsúzott az idénytől!

Címkék:

tudósítás győzelem Torpedó Vodka 3:1

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

admin
2012-10-01 10:27:37
Összes komment: 137
válasz erre

2

Oppáré, a vége valamiért lemaradt... De pótoltam (kb az, mint eredetileg lett volna  smile)

dawids
2012-09-30 22:39:41
Összes komment: 75
válasz erre

1

köszönöm a jókívánságokat, igyekszem majd mihamarabb visszatérni. bár ebben az idényben csak szurkolóként számíthattok rám :/

am meg hatalmas meccset játszottunk  smile grat a csapatnak!

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes