csík csík
nyíl

Heroikus küzdelem

2012/10/14, 17:50


Óriásit játszott a csapat. Le a kalappal mindenki előtt, aki végigtolta ezt a 2*25 percet, név szerint: Czárl Balázs, Sum Peti, Novák Zsolti, Zubreczki Gábor és Ambrus Zoltán.
Az elején azt hittem csúnya verés lesz, a végén meg talán már a CSTB -sek sem hitték el, hogy sikerült megnyerni a meccset.
Heroikus küzdelem volt a javából!


Kiábrándítók - CSTB 3:5 (Gól: Zubi 2, Zozó 1)

Már az elején látszott, itt Dávid és Góliát küzdelmének lesz szemtanúja a népes publikum. Míg az egyik oldalon 5 fehérmezes lézengett, addig a másik oldalon már az komoly logisztikai feladat volt, hogy hogyan tud az összes játékosuk egyszerre bemelegítést végezni, anélkül, hogy ne zavarná egyik a másikat.
A Kiábrándítók részéről úgy kezdődött az egész meccs, hogy, had idézzünk egy klasszikust: hová tűnt Braun István?? A választ nem tudjuk, így NZsoltival kezdődött a Kiábrándítók kezdője, Zubi, Zozó, Balázs - Peti pedig a mezőnyjátékosok "seregét", és itt ki is fújt a névsor. Ellenben a túloldalon, kis túlzással annyi sor volt, ahány mezőnyjátékos a hazaiaknál.

Elkezdődött a meccs, s láss csodát, a Kiábrándítók védekeztek, a legegyszerűbb megoldásokat választva, míg a Csírkék támadtak. Ki hitte volna?!
Az elején még ugye tartott a szufla, de a hazaiaknak figyelniük kellett, hogy spóroljanak az energiákkal, a vendégek nem kapkodtak, tudták az idő nekik dolgozik.
Azért arra talán ők sem számítottak, hogy az első 5-10 percben egyszer nem találják el a kaput... Jöttek előre becsülettel, de nagyon jól zárták a területet a hazaiak, és rendkívül sokat blokkoltak!

Aztán mint derült égből a sűlthurka, vezetéshez jutottak a Kiábrándítók!! Zubi végzett el egy oldalrúgást, Peti lekészítette Zozónak. aki félfordulatból megszerezte idénybeli első gólját! 1:0!!
Azért ez egy kicsit frusztráló lehetett a Csirkéknek, de még nagyon sok volt hátra, nem volt ok a túlzott aggodalomra. De valahogy csak nem ment.
Jelzésértékű volt azonban egy távoli löket, ami a kapufán csattant, olyannyira, hogy a következő távoli bomba már be is akadt! 1:1!

A játék képe ennek ellenére nem sokat változott, a CSTB inkább csak erőlködött (azaz a hazaiak védekeztek remekül), a Kiábrándítók pediglen nem sokat vesződtek a támadással, ha nem sikerült 2-3 húzásból lövőhelyzetet teremteni, akkor inkább nem is erőltették a dolgot.
Feltűnő volt, hogy 2 percen belül négyszer rúgták ki a fehérmezesek a játékszert a stadionon kívül. Természetesen semmi szándékosság nem volt a dologban (és ez most nem vicc), amikor aztán lehetőségük volt, mint az éhes villámvércse csaptak le a kínálkozó lehetőségre! Előbb Zozó sprintelt fel, és érkezett jól Peti visszatett labdájára, de kihagyta a ziccert, majd egy szöglet után Zubi használta ki a védők határozatlanságát, labdát szerzett, a kapussal szemben legurította Petinek, aki kihagyta a 100% -os ziccert... Ellenben szöglet lett, Balázs beadása Zubit találta meg, ő szép testcsellel lefordult védőjéről, és közelről bezúzta!! 2:1!!

Főhetett a feje a vendégeknek, ismét meleg a pite!

A második játékrészben semmit sem változott a játék képe, a Kiábrándítók csúsztak, másztak, blokkoltak, szereltek, a Csirkék rohamoztak dolgozták ki a helyzeteket, de ha sikerült is kaput találni, NZsolti védett!
Borra sör, meleg pitére pedig hideg zuhany nem az igazi, egy csodás kiugratás után Zubi húzta el a kapus mellett, felrúgni sem tudták!! 3:1!!

Ekkor volt még hátra egy fél félidő, és a hollywoodi forgatókönyvírók, úgy ítélték meg, hogy elérkezett a pillanat, bevethetik a fordulópontnak szánt eseményt. Zozó olyan szerencsétlenül találta el a labdát, hogy azzal Peti léphetett ki tisztán, ám a kapufát találta el. Persze nem ebben volt az igazi szerencsétlenség, hanem, mert Zozó lesérült...
Fél percig még megpróbált bicegve játszani, de aztán gyorsan kikérte a Kiábrándítók idejét. Már a meccs elején jeleztük, s ez a tény azóta sem változott, hogy a Kiábrándítóknak nem volt cseréjük, így még a Son of the Mask -on és a Kis Vuk -on edzett mozinéző rétegnek is egyből leesett, hogy ez bizony drámai fordulatot jelent!
NZsoltival cserélt a kapuban Zozó, s fél lábbal próbálta megvédeni csapatát a góltól.

Következő támadásnál Balázs lépett ki egyedül, de nem sikerült a kapuba találni, innentől gyakorlatilag már csak a CSTB -ről szólt a meccs. Már csak 8 perc volt hátra a meccsből, de ez még rengeteg idő ilyen körülmények között (meg amúgy is)
Előbb még védett Zozó egyet, de a következő helyzetnél, már csak a kapufa segített, s a kapufáról pont egy vörös mezes játékos elé került a labda, aki 2 méterről egy állítás után az üres kapuba gurított! 3:2!
Hideg zuhanyra fekete leves: Nem sokkal később egy szélről belőtt labda felett Balázs bal lábbal elrúgott, a jobbjáról meg a kapuba pattant a labda... 3:3!

Ekkor a vendégek is kikérték az idejüket, Balázs lába pedig begörcsölt... A folytatásban Peti is teljesen elkészült erejével, pont tőle vették el a lasztit a Kiábrándítók térfelének közepén (igaz kézzel tette maga elé a labdát a támadó, de takarásban volt, a bíró nem láthatta (követeljük a videóbírót!!)), s 6 méterről a kapuba helyezte a vezető gólt! 3:4!
NZsoltinak volt még két távoli kísérlete, illetve Zubi kínálta meg egy kellemetlen lövéssel a kapuvédőt, gólt azonban nem sikerült szerezni, majd pedig Zubi kezéről pattant tovább egy labda saját hatosán belül, de mehetett tovább (most, hogy jobban belegondolunk, nem is annyira fontos az a videóbíró. Ki volt az a szájkaratés, aki annyira követelte?)

Végül még egy elvesztett labda utáni kettő a kapussal szembeni szituációt váltottak gólra a vendégek, így kialakítva a végeredményt: 3:5!

Nagyon izgalmas meccset játszott egymással a két csapat, a Kiábrándítók megmutatták, hogyan kell összerakni egy védelmet, a CSTB pedig végül csak kiizzadta a győzelmet. Izgalmas, hajtós, kemény, de sportszerű meccsen, csak majdnem született szenzáció. Azért így is szép volt, ahogy a spori a végén megjegyezte: "Nagyot küzdöttek srácok!"
S csak mi tesszük fel a kérdést halkan: Mi lett volna, a sérülés nélkül?

Címkék:

tudósítás CSTB vereség 3:5

Olvass tovább:

A kategória legfrissebjei:

5-0 a nyári hőségben 2015/07/12, 20:43
Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! 2014/06/06, 07:20
Listavezetőként a célegyenesben 2014/05/28, 22:22

A cikkek legfrissebjei:

Lement a VB első köre - avagy Katar nincs is olyan messze 2022/11/25, 09:09
Elindul a mundial - egy új korszak kezdete? 2022/11/20, 17:08
Véget ért az EB(nk) 2021/06/27, 17:00

Komment beírásához jelentkezz be!

dawids
2012-10-16 12:29:42
Összes komment: 75
válasz erre

5

wááá hatalmas meccs lehetett! szép volt srácok  smile
a palota ellen megyek szurkolni  smile

zogmund
2012-10-16 06:51:20
Összes komment: 444
válasz erre

4

Belső infó, jelen állás szerint, jön Szabi, Jani és István is. Lesz két cserénk \o/

zogmund
2012-10-15 13:22:34
Összes komment: 444
válasz erre

3

Nem tudok róla... Balázs mondta, hogy facebookon posztolgat, szóval életjel van  smile

Meccsre visszatérve, nem mondom, hogy nem érdemelte meg a CSTB a győzelmet, de nagy állatok voltunk szerintem, nem sokon múlt  smile Remélem Palota ellen már normális csapattal leszünk!

Zubi
2012-10-15 12:40:02
Összes komment: 47
válasz erre

2

István előkerült azóta?

Tampi
2012-10-14 23:37:13
Összes komment: 9
válasz erre

1

Gratulálok mindenkinek aki ott volt és végigcsinálta a meccset! Egyszerűen nem hiszem el milyen pechszériánk van... Szerintem ezen a meccsen is (megint) beigazolódott hogy baromi jó csapat vagyunk! Ha kicsit több játékosunk tudna lábra állni  smile na mindegy, csak így tovább, két hét múlva jövök én is!  smile

Személyes

Bejelentkezés

E-mail cím:

Jelszó:

Regisztráció
Jelszó emlékeztető

Twitter timeline

Fenn vagyunk Fácsén is!

Utolsó kommentek

Cikk hozzászólások

10/6/2021, 15:49

Fórum hozzászólások

22/11/2022, 19:04
27/6/2021, 17:24
23/6/2021, 23:53

Tabella

MGkP
1 Armada 3 6 9
2 Torpedó Vodka 3 5 7
3 33 FC 3 4 7
4 SZOCSKÁK 3 6 6
5 Bénakacsák 3 10 6
6 QPAC 3 6 4
7 Talpas Sir 3 -5 4
8 Kevert Pálesz 3 0 3
9 Palota FC 3 -10 3
10 Kiábrándítók 3 -4 2
11 Reneszánsz Zrt 3 -6 0
12 FHB 3 -12 0
arrow

Góllövőlista

2
Peti

1
Balázs
Tampi
Zozó

arrow
Online Számlázó
Online Számlázó
powerd by rendes